Josse - Mitt liv och mina tankar

Är det möjligt?

Publicerad 2013-02-27 13:52:12 i

Är det möjligt att älska en hund så mycket så att man skulle göra vad som helst för den?
För det är just det jag känner för Texas. Skulle något hända honom skulle jag gå under. Livet skulle bli tomt utan honom. Även om han är en riktig pain i the ass ibland så när jag tittar på honom och han tittar på mig så vet jag att han är ingen dålig hund någonstans egentligen. Hade em liten incident här hemma igår som jag aldrig kommer att glömma. Jag hade gjort i ordning en skål med hallon, lite grädde och mjölk. Ställde den på nattygsbordet och var tvungen att springa ut med Tia. När jag kommer in igen står en mycket nöjd Tia och slickar upp det som var kvar i skålen, vilket inte var mycket. Och Texas ligger i sängen och skäms samtidigt som han slickar sig om munnen och viftar i svansen. Han visste att han hade gjort fel. Lite skäll fick han allt. Men så tittar han med den underbara ögonen på mig och då är allt glömt.
En annan historia jag har är när vi bodde på herrhagen. Texas var knappt ett år då. Jag stod i köket och diskade och hör att han tassar ut i hallen och försvinner in på toan. När han kommer ut därifrån har han varit och hämtat en tom toarulle. När han var bebis brukade jag ta tomma toarullar och gömma godis i som han skulle få ut. Han kommer gåendes i hallen med toarullen stickandes rakt ut ur munnen och när han ser att jag står och tittar på honom stannar han upp, men tittar inte på mig. Sen fortsatte han smygandes in mot vardagsrummet. Det syntes på hela honom att "shit! Hon såg mig. Om jag inte tittar på henne och smyger härifrån så kommer jag undan". Så go! Den händelsen kommer jag aldrig glömma. Det är sånt som gör det värt att kämpa med sina hundar.

Oavsett vad folk tycker och tänker så älskar jag min hund och jag kan garantera att han älskar mig också. Jag ser fram emot när Tia får ett eget hem och det bara blir jag och Texas igen. Mammas lilla älskling<3


Myyys:-)

Publicerad 2013-02-25 02:00:54 i

Haft en riktigt mysig söndag. Varit hemma hela dagen för första gången på jäääättelänge. Organiserat garderober, tvättat hundsäng mm, badat vovvar, plockat i ordning lite här hemma och sen har jag och Håkan myst i soffan och tittat på film. Fick bli Röjar-Ralf idag. Riktigt rolig film faktiskt även om det är en barnfilm. I morgon är det en stor dag för Tia. Hon ska nämligen till veterinären och vaccineras och Chippas. Ska bli spännande och se hur det går. Hon har varit helt slut stort sett hela dagen efter gårdagens bus på isen. Lite småryck har hon fått och man får många roliga skratt av att titta på henne. Hon är en stjärna!

Nu ska vi försöka sova. Har redan bäddat ner mig i sängen med Kexason(Texas).

Nattinatti

Underbara söndag!

Publicerad 2013-02-24 15:05:36 i

Man kan inte bli annat än lycklig när det är sånt vackert väder ute. Vårkänslorna kommer krypandes och livet känns mycket enklare. En mycket bra avslutning på en vecka som varit allt annat än bra! Fick för mig att omorganisera i garderoberna i hallen, så nu är det ganska mycket kaos där. Men det kommer att bli bra bara det är klart. Ska ta mig ett varv med dammsugaren bara vovvarna torkat efter duschen och även golven måste torka efter deras glädjerus. Annars blir det en mycket lugn dag. Ska nog försöka plugga lite sen också. Om jag orkar. Energin har försvunnit helt de senaste dagarna. Men det kanske inte är så konstigt.

Nu ska jag fortsätta med det jag höll på med:-) Hoppas att ni njuter av solen och värmen riktigt mycket idag:-)

Nu då?

Publicerad 2013-02-22 23:12:40 i

Jaha, så kom beskedet som jag väntat på sen i onsdags. Det slutgiltiga kommer inte än på ett par veckor, men det ser inte bra ut. Tankarna som går runt i huvudet är vad händer nu? Finns det någon anledning till att känna rädsla?

Det går även runt tankar om själva händelsen och även hur hjärnan fungerar. Varför kommer man inte ihåg saker när man väl behöver det? Varför har man en förmåga att förtränga saker som man behöver att komma ihåg? Och självklart kommer man ihåg det när det är försent.

Min födelsedag känns som den hade kunnat kvitta. Dagens besked förstörde den helt!

För idag är det ingen vanlig dag...

Publicerad 2013-02-22 13:55:27 i Allmänt,

För idag är det min födelsedag. Hurra hurra hurra!
Sitter och kikar runt lite på nättidningar för att se om jag kan få reda på vad som händer. Det är väntan som är det värsta faktiskt. Jag vill veta nu! Magontet kommer och går. Och jag vill bara att allt ska vara över. Känns lite larvigt att jag känner så här, men det skulle kännas mycket bättre att veta hur det blir. Som jag skrev i mitt inlägg i går så vet jag inte om det finns någon direkt anledning att vara rädd. Men jag kan tyvärr inte hjälpa att jag känner så här.

Dagen idag började iaf med att Håkan, Carro och vovvarna kom in till mig och gav mig frukost på sängen. Riktigt mysigt :) Sen har jag klippt klorna på vovvarna och även pratat med Morfar i telefon. Det var mycket trevligt att få prata med honom. Det är riktigt längesen nu:) Blev riktigt glad när han ringde.

Det blir inga större utsvävningar idag. Vi ska åka till hundrastgården när Håkan kommer hem igen och sen ska Carro laga mat till mig:) Jag får till och med bestämma vad jag vill ha för mat:) Hehe.

Nu ska jag fortsätta kika runt lite. Ha en trevlig Fredag allihopa :)

Äntligen!

Publicerad 2013-02-21 22:48:30 i Allmänt,

Äntligen är det avklarat och nu kanske man kan få gå vidare med sitt liv. Dagen igår blev inte riktigt som jag hade förväntat mig. Förseningar gjorde att vi inte kom med tåget till Karlstad klockan 14. Istället fick de ringa och boka om så vi fick åka med tåget 16.30 istället. Det blev en heldag i Göteborg helt enkelt. Hade önskat att jag hade kunnat njutit av vistelsen därnere, men omständigheterna förstörde det ganska rejält. Jag vågar faktiskt inte skriva vad det handlar om. Jag önskar verkligen att jag vågade, men det känns inte helt okej än iaf. Känns lite dumt att känna att rädslan för att något ska hända fortfarande finns kvar. Jag vet inte om det ens finns någon risk eller ens har funnits någon risk för det heller. Men nu är snart allt över iaf. Det värsta var över igår och jag är så otroligt glad att det ändå gick såpass bra som det gjorde. Kändes väldigt konstigt med allt som var omkring. Har nog inte riktigt förstått vad stort det verkligen är. Hur pass allvarligt det är. Igår förstod jag att de har tagit det på väldigt stort allvar. Nu är jag i allafall en erfarenhet rikare, även om jag känner att jag inte direkt kunde tillföra något av betydelse så hoppas jag att de fick reda på någonting mer. Det var en mycket obehaglig upplevelse iaf. Just nu känner jag mig totalt utpumpad. Tankarna snurrar bara runt och jag vet inte riktigt hur jag ska känna nu. Både igår och idag har jag varit mycket lättirriterad. Det har mina syskon fått erfara. 
 
Efter gårdagen har mycket spänning släppt och jag har varit totalt förstörd idag, känns det som iaf. Somnade på soffan igår och sov riktigt länge idag. Har inte gjort någonting särskilt idag heller för den delen, förutom att tvätta och vart och lämnat volvon. Riktigt skön dag faktiskt när man inte orkar göra någonting. 
 
I morgon fyller jag år och jag ska inte fira det någonting faktiskt. Som jag skrev i ett tidigare inlägg så pga det som vi gjorde igår så känns hela veckan förstörd. Sen känns det väl inte direkt som att fylla 24 är någonting speciellt heller. Så i morgon firas det nog ingenting för min del iaf.
 
Fick reda på igår att Tia har rävskabb också. Det kändes ju lite weird. Har iaf fått behandling till alla hundar som hon umgåtts med. Det är väl ganska tur då att hon inte är vaccinerad ordentligt och därför inte fått träffa så mycket hundar. Det känns rätt bra iaf. Så nu hoppas vi att hon blir bra snart och att de andra hundarna inte får det heller. 
 
Nu ska jag kika lite på tv och kanske försöka mig på att plugga lite:)

Usch!

Publicerad 2013-02-19 12:34:33 i Allmänt,

Magontet och nervositeten inför i morgon börjar smyga sig på. Jag vill verkligen inte detta med jag har inget val. Tåget till gbg går 06.07 i morgon bitti. Jätteroligt NOT! Hela denna veckan känns förstörd pga detta.
Idag fyller mamma och Becca år. Ska kanske åka ner till Becca sen en sväng för att fira henne. Det beror på om Carro vill ha Tia under tiden. Annars kanske jag tar med båda vovvarna och låter dem sitta i bilen. Ska bädda i ordning i bagaget på volvon till dem. Har inte hunnit hämta filtarna från mondeon än bara. Kanske skulle gå förbi och göra det när vi åker till hundrastgården alldeles strax:)

Ha en bra dag allihop:)

Yeayyy:)

Publicerad 2013-02-18 23:36:24 i Allmänt,

Var bara tvungen att kika in och berätta att Carro fixade så min telefon tar emot laddning igen. Hon hade någon annan HTC-laddare som tydligen passade bättre i min Xperia. Så det är en mycket glad och nöjd Josse som strax tar med sig Tia och datorn in i sängen för lite plugg och sen sömn:)

Natti

Så fort...

Publicerad 2013-02-18 18:02:31 i Allmänt,

Så fort jag sätter mig ner för att plugga så känns det som att jag blir helt tom i huvudet. Därför hamnar jag oftast här:P Känns oftare lite enklare efter att jag fått skriva av mig lite.

Har vart en tur ut till hundrastgården på I2 nu på eftermiddagen. Texas, Tia och Ollie fick busa en stund. Texas var lite väl hårdhänt mot småvovvarna så han fick bli utvisad till bilen. Tia och Ollie busade själva jättebra. Skönt att se att det går så bra med andra hundar. Hon får ju inte träffa andra hundar än dem som finns i familjen just nu eftersom hon inte har full vaccination. Men nästa måndag ska vi in och få andra vaccinationen och hon ska även chipmärkas då. Efter Ollie och Tia busat sig trötta fick de sätta sig i bilen och Agnes och Atos fick busa lite. Atos busade som bara den medan Agnes mest stod och luktade och tittade på hundarna i den andra rastgården.
Nu sitter jag här och försöker plugga och väntar på att Becca ska höra av sig så ska jag åka ner och hjälpa henne att göra smörgåstårtor. Hon fyller ju år i morgon :) Hihi:)

Gratis....

Publicerad 2013-02-18 13:39:21 i Allmänt,

Just nu är lilla fröken Tia väldigt gratis. Hon härjar runt så mycket i lägenheten att tvn nästan gick i golvet. Och det säger inte lite det! Hon har lugnat ner sig lite för stunden. Men det dröjer nog inte länge innan hon springer runt här som en idiot igen. Fick stänga in till sovrummet för att hon inte skulle dampa runt i sängen.
Men annars är hon jättesöt och go:)

Haha!!

Dret!!

Publicerad 2013-02-18 10:04:02 i Allmänt,

Blir riktigt trött och ledsen när saker inte funkar som det ska. Igårkväll när jag skulle sätta telefonen på laddning upptäckte jag att den inte tar emot laddning. Det funkar inte överhuvudtaget. Så nu är telefonhelvetetsjävlafan urladdad och jag har ingen telefon. Tror inte att det är värt att lämna in den på  lagning heller. Den är över 1½ år gammal. Tror att vissa telefoner faktiskt har ett bäst före datum. Nu hade tydligen det gått ut på min. 
Känner mig helt handikappad utan den kan jag ju säga. Kanske skulle ta sig en tur till Elgiganten sen och kolla om de har någon aning om vad det kan vara för fel. 
Men först ska jag vila en stund. Lilla fröken har varit igång i ett par timmar och dampat runt. Så nu ska vi kissa och sen vila. 
 
 

Huvudvärk!

Publicerad 2013-02-17 23:06:12 i Allmänt,

Denna helgen har varit supermyyys. Jobbade Torsdag och Fredag så i fredags var jag väldigt trött och somnade tidigt. I lördags var vi och besiktade både volvon och cossien. Äntligen gick cossien igenom och nu är det ett helt år kvar tills nästa besiktning. Volvon fick tre villkorliga tvåor. En fixade Håkan utanför bilprovningen.
Efter besiktningen åkte vi och lämnade volvon och sen åkte vi ner till örsholmstjärn för att kolla om det var någon där och körde. Hojgaraget hade någon visning eller nåt så det var ganska mycket folk där. Jättebra träning för Tia som fick följa med. I början var hon väldigt rädd för både människor och fordon. Men efter ett tag släppte det och hon började busa runt lite. Vi var där nästan fyra timmar och i slutet var hon så trött så hon la sig på mina fötter. 
Senare på kvällen åkte vi tillbaka dit och var där nästan en timme. Så sammanlagt spenderade vi nästa fem timmar ute på isen. Riktigt trevligt:)
Idag tog vi lite sovmorgon och sen åkte vi ut till isen igen. Var där typ en timme. Men då var båda hundarna med och fick träffa Atos och Ollie också. Det har varit riktigt skönt att vara ute dessa två dagarna. Det gör så otroligt mycket för både kropp och själ. Jag blir jättetrött när jag kommer hem efter att ha varit ute i flera timmar. Nästa helg kanske man skulle samla ihop sig och åka ut och grilla någonstans. Var längesen vi gjorde något sånt faktiskt. Och nu är det perfekt väder för att göra det också. Det känns verkligen som att det börjar bli vår ute nu. Snön töar bort och det är inte lika kallt ute. Riktigt skönt:)
 
Efter alla dessa timmar ute denna helgen så är det väl självklart att jag ska få huvudvärk idag. Men det kan även bero på att jag har otroligt mycket i huvudet för tillfället. I morgon åker Håkan tillbaka till Frövi, men han kommer hem igen på Tisdag. På onsdag åker jag och han ner till Göteborg över dagen. Tyvärr tänker jag inte skriva varför än. De som känner mig vet. Torsdag åker Håkan tillbaka till Frövi och kommer hem igen antingen torsdagkväll eller fredag. Det märks på torsdag. 
 
Nu ska jag strax ta mig en sista promenad med vovvarna och sen bädda ner mig i sängen och titta på film tror jag:)
 
Natti

Glömt

Publicerad 2013-02-13 20:30:00 i Allmänt,

Jag hade totalt glömt bort hur det är att ha valp. Passandet, in och utspringandet och busandet. Man måste hela tiden passa valpen så den inte kissar inne eller gör något som den inte får. För att den inte ska kissa eller bajsa inne så måste man springa ut var och varannan sekund. Och det ständiga busandet. Tia härjar runt här hemma som bara den. Inte en lugn stund när vi är hemma. Spelar ingen roll hur trött hon än är så ska hon dampa runt. Visseligen är jag ganska glad över att hon inte härjar runt på nätterna, men det ständiga passandet gör mig otroligt trött. Hade totalt glömt bort tröttheten. Men att vara jourhem åt en valp lugnade valpsuget rejält iaf. Det blir nog inga fler hundar här på många år. Och då menar jag mååååånga år också. 
 
Har annars idag varit ner till Becca och drack kaffe med henne, Alex och Hultman. Sen var jag tvungen ner till banken en snabbis för självklart så lyckades jag låsa min internetdosa. En av de få gångerna jag ska använda den så kommer jag självklart inte ihåg koden till den. Mig i ett nötskal! 
Efter banken åkte vi ut till hundrastgården en sväng. Becca skulle dit och träffa någon som Ollie skulle få leka med. Tia fick inte vara med och busa då hon inte fått 12 veckorvaccineringen än. Och eftersom det inte är min hund så är det onödigt att utsätta henne för något som inte är så bra. Vi träffade Martin och Carro en sväng också. De blev helt förälskade i Tia då hon är väldigt lik deras gemensamma hund Doris.
 
Nu på kvällen ar jag lagat mat och sen myst ner mig i soffan. Här tänker jag sitta fram tills det är dags för sängen:) En liten sväng med vovvarna får det bli innan sängen. 
 
 

Hjärnspöken...

Publicerad 2013-02-13 00:18:45 i Allmänt,

Har nästan nyss kommit in från sista promenaden för idag. Hade tänkt att gå en runda ner på cykelbanan som går ner i "skogen" till färjestad. Men jag fick inte med mig den lilla ner på den mörka vägen. Halvvägs ner stannar hon och vägrar att gå. Hon tittade neråt ganska oroligt. Och då fick ju jag för mig att det skulle vara någon därnere. Så istället gick vi in en bit på en stig så Texas fick bajsa och så vände vi och gick tillbaka uppåt husen igen. När vi går förbi stigen som går ner till pizzerian så slänger jag en snabb blick neråt, där det står något slags pumphus eller något, och ser att det kommer en kille gående utifrån skogen och in på stigen. För att tillägga så är cykelbanan vääääldigt dåligt upplyst. Det kändes som att han kom från ingenstans och att han skyndade för att komma ikapp oss. Jag fick en mycket obehaglig känsla så jag drog med mig hundarna uppåt mellan husen och när vi var däruppe så vände jag mig om för att se vart han tog vägen. Men han var borta. Jag vet att det finns mycket underligt folk som hänger nere på pizzerian och även på metropol. Antagligen var det ingenting farligt men jag fick känslan av att han följde oss. En mycket obehaglig känsla. Det kändes som att vi inte kunde komma hem fort nog och låsa dörren. Usch!
 
Igår kväll efter vi hade gått och lagt oss allihop så satte Tia igång att morra riktigt ordentligt och tittade ut mot vardagsrummet/hallen. Jag tyckte att jag hörde någon gå i grinden som är för trappen och även som att någon gick in på toa. Jag trodde då att det var Carro som var uppe och släckte lampan i hallen och gick på toa. Men jag frågade henne förut och hon svor på att det inte var hon. Att hon bara hade vart upp och stängt sin dörr, men det var tidigare. 
 
Så jag tror helt allvarligt talat att jag har hjärnspöken. Kan vara för att jag inte känner mig säker när Håkan inte är hemma. Men obehagligt är det iallafall!

Dålig....

Publicerad 2013-02-12 22:53:49 i Allmänt,

Har varit riktigt dålig på att uppdatera på senaste tiden. Men har man valp hemma så finns det inte riktigt tiden till det. Men jag ska försöka uppdatera så ofta jag kan, orkar och har något att skriva om. 
 
De senaste dagarna har gått åt att hålla hundarna sysselsatta. Har vart nere hos Becca en hel del också. Tia blir tuffare och tuffare för varje dag som går. Medans hon dampar loss här hemma så ligger Texas och tittar på henne och suckar djupt. Han är nog ganska trött på henne just nu. Jag längtar tills Tia får ett eget hem och jag får lägga mer tid på Texas igen. Valpsuget försvann ganska fort efter vi hämtat Tia. Saknar alla lugna dagar med bara Texas. Tia är inte någon dålig hund, men jag hade glömt bort hur det är att ha valp kan jag ju säga. Hon kräver en hel del uppmärksamhet. Idag var första dagen jag var själv med henne. Och idag är första dagen vi haft olyckor inomhus. Inte för att vi inte varit ute, men jag tror att hon protesterade ganska mycket när jag gick in och duschade. Hon kissade och bajsade på vardagsrumsgolvet. Även om vi hade varit ute och hon hade gjort sina behov bara ett par timmar tidigare. Sen bajsade och kissade hon inne hos Becca också. Även om hon faktiskt fick följa med ut och göra sina behov ute. Så idag har vi en liten knäppis här hemma. 
 
Nu ska jag fortsätta plugga lite :)
 
Natti

Tia :)

Publicerad 2013-02-10 20:14:07 i Allmänt,

Var i Torsdags med Becca till Jönköping för att hämta valp. Becca skulle hämta Ollie som kom i från Irland och ska bo hos dem tills han får ett eget hem. Jag fick frågan i Onsdags om jag kunde tänka mig ta emot en svensk valp som var i akut behov av ett jourhem. Självklart så tackar man ju inte nej till det. Jag vet att jag hade ångrat mig om jag int hade tackat ja. Vi bestämde oss för en hane för att jag har mest erfarenhet av dem och jag trodde det skulle gå bättre med Texas då. När vi kom till Jönköping och mötte upp transporten så var den enda hanen så åksjuk så jag kände att det var inte snällt att sätta honom i en ny bil med en annan hund och åka 25 mil till. I stället fick vi med oss en tik. Hon hade inget namn så vi var tvungna att hitta ett namn. Jag hade dagen innan sagt att jag tyckte att Tia var ett fint namn. Så det fick bli Tia.
 
Tia kan verka lite rädd när man först träffar henne. Det tog någon dag innan hon vande sig vid oss tre här hemma. Nu röjer hon runt som bara den här hemma. Ute kan hon vara lite rädd för människor, bussar och bilar. Hon till och med skäller lite på en del människor vi möter. Hon har kaxat till sig ordentlig på dessa dagar hon varit här. Hon är en mycket glad liten tjej, som faktiskt är ganska lättlärd trotts sin unga ålder (4 månader). Jag kan gissa på att hon kommer bli kanske lite större än Texas och hon kommer kräva en hel del träning. Men hon kan nästan redan sitta på kommando och hon börjar förstå ordet nej mer och mer. 
 
Hon är en mycket trevlig liten vovve måste jag säga :)
 
Denna bilden är tagen första kvällen här. Hon och Texas myyser :)

OJ!

Publicerad 2013-02-06 22:39:33 i Allmänt,

Var tvungen att ta en snabbt beslut nu.
Ringde och väckte Håkan och frågade han vad han tyckte. Och han var helt med på det. Så i morgon när vi hämtar Beccas jourhemshund får vi med en liten valp till oss med. Jag vet mycket väl att jag hade ångrat mig om jag hade sagt nej. Får man chansen att hjälpa till så gör man det man kan. Jag anser mig kunna ha två hundar här hemma just nu. Sover knappt något på nätterna ändå, så vad gör det om man måste springa ut med en valp varannan timme då? Hehe! 
Började prata med Håkan redan under helgen om att skaffa en hund till. Eller i alla fall att anmäla intresse för att bli jourhem. Men inte trodde jag att det skulle bli med så kort varsel. Jag hann inte ens anmäla intresse innan jag fick förfrågan. Haha:)
Jag vet typ ingenting om hunden. Det är en fyra månaders valp. Blandning mellan schäfer och ungersk Viszla. Så det ska bli spännande att se honom i morgon. Det var läängesen jag hade valp nu. I morgon är det tre år sedan vi var och tittade på valpar sist. Och det slutade ju med att vi fick med Texason hem. Det bästa som någonsin hänt mig. Jag vet att jag har gjort en hel del misstag med honom. Men jag har inte gett upp och jag har förbättrat mig själv väldigt mycket. Det finns en person som tror att jag missköter min hund. Men det gör jag inte längre. Däremot kanske han inte får den stimulansen han behöver fullt ut varje dag. Men han mår inte dåligt. Han har aldrig mått så bra som han gör nu. Vi har haft problem med att få honom att gå upp i vikt. Hans revben syntes förut. Det är mycket därför vi valde att kastrera honom. Och kastreringen är nog det bästa jag gjort för min hund. Han har gått upp i vikt och blivit jättefin. Och plus på det så har han lugnat ner sig rejält. Det enda "problemet" vi har nu är att han skäller och morrar när vi möter andra hundar. Det låter som ett aggressivt utfall, men får han hälsa på hunden så är han inte alls aggressiv. Oftast reagerar han på vissa hundar. Och börjar den andra hunden att skälla så hakar Texas på och skäller tillbaka. Men det enda vi kan göra är att fortsätta träna hundmöten. Tyvärr är det många som ryggar tillbaka när Texas sätter igång och skäller och morrar och tar omvägar för att slippa gå förbi oss. Men det finns även de som stannar och pratar och hjälper då till att träna hundmöten på det sättet. Får Texas inte hälsa så tappar han intresset ganska fort. Vi gör framsteg iaf:)
 
Längtar tills i morgon iaf:)
 
Nu blir det plugg igen.....

Hmmm.....

Publicerad 2013-02-06 17:55:54 i Allmänt,

Tror på fullaste allvar att jag håller på att bli sjuk. Vaknade idag och hade ont i precis hela kroppen, tät i näsan och känner mig hänging:( Jag har inte tid med att bli sjuk. Har massor att göra. Därför tar jag en hemmadag idag. Hemma hela dagen och myser i soffan. I morgon bär det av till Jönköping för att hämta valp till Becca och David. Ska bli riktigt mysigt:) 
I morgon är det också exakt 3 år sedan vi hämtade Texas och Atos. Tre år av fyllda med kärlek. Det var det bästa jag någonsin gjort tror jag. Älskar min lilla grabb mer än vad jag trodde var möjligt. <3
Vackra, underbara bråkiga hund <3

snart färdig!

Publicerad 2013-02-06 01:21:12 i Allmänt,

Sitter och skriver ihop det sista på svenskauppgiften som egentligen skulle vart klar förra veckan. Men den var riktigt svår att få ihop. Har nu drygt 90 ord kvar att skriva. Och då ska det sammafatta ganska så stor del av berättelsen. Men det får bära eller brista. Blir knäpp snart. Vill bara gå och lägga mig och dö en stund nu faktiskt. Men jag känner att jag har ändå kommit igång så bra med referatet så då kan jag lika gärna fortsätta. Blir det inget bra så kan jag komplettera. 
 
Har varit ut till hundrastgården en sväng idag. Där upptäckte vi att någon av hundarna blödde för det var bloddroppar i snön. Men vi kunde inte se vilken hund det var. Nu på kvällen upptäckte jag att det var texas som slitit upp en tampdyna IGEN. Typ ett år sen han gjorde det sist också. Blir knäpp på den hunden. Han ska ha sån otur hela tiden. Ni får en liten bild på hans otroligt fina sår. Ser värre ut i verkligheten kan jag säga.
 
 
Var även ner till Becca och David en sväng förut. David var ute och testade ABSen på bilen. Han tyckte att den funkade så då hoppas vi att den gör det också:)
 
Nu tror jag att jag ska ta med mig datorn in i sängen och fortsätta skriva därinne:)
 
Natti

Helt slut...

Publicerad 2013-02-05 17:06:58 i Allmänt,

Just nu känner jag mig helt slut i huvudet. Känner att jag har ingen som helst energi till att göra någonting egentligen. Men jag måste ändå plugga. Bestämde mig för att skriva om hela alltet. Kändes som att det skulle bli lättare att ta sig vidare då. Och det blev det.
Annars har vi idag varit i hundrastgården på Skoghall. Det var jättelängesen jag och Texas var där sist. Nu var det helt perfekt där. Ingen is eller vatten. Bara massa snö:) Var där med Becca, Atos, Alex, David, prince och Carro. Och så kom Martin förbi med Doris också:) Riktigt roligt att se vovvarna springa runt och busa faktiskt. Ibland blir jag så förvånad över hur bra Texas kommer överens med de flesta andra hundar. Även om han kanske kan verka lite ilsk när man möter hundar ute på promenad så är han faktiskt inte alls ilsken när han får hälsa på andra hundar. Han är som en valp. Ska leka med alla som man möter. Det blir lite jobbigt ibland. För han morrar och skäller och gör typ utfall när han ser en annan hund, vilket gör att de flesta tar stora omvägar om oss. Riktigt tråkigt. Han är världens mest underbara hund! Så möter ni oss ute och han gör utfall så gör han det inte för att han vill skada din hund. Han är korkad så han förstår inte att andra blir rädda för honom när han håller på så. 
Nu ligger han i soffan brevid mig och är typ helt död. Plus på det så fiser han ganska äckligt idag med. Usch!
 
Jag ska snart åka ner och handla lite och även låta David testa ABSen på bilen. Jag märker typ inte om ABSen går i eller inte. Den är jättekonstig just nu. 
 
Kikar in sen igen:)

Jag vill...

Publicerad 2013-02-04 23:58:04 i Allmänt,

Just nu vill jag bara att Håkan ska komma hem. Saknar honom otroligt mycket. Jag är inte van vid att han sover borta på jobb längre. Har varit väldigt bortskämd med att ha honom hemma i några år nu. I början när vi var tillsammans jobbade han som resemontör ett tag. Men nu har han inte legat borta på jobb på jääääättelänge. Så när han väl gör det är det ganska jobbigt faktiskt. Även om det är skönt att sakna varandra så vill jag inte behöva sakna honom. Jag vill ha honom nära mig hela tiden. Vi har snart varit tillsammans i 5 år och jag älskar honom mer och mer. Usch, saknar honom jääättemycket! Men det går nog över det med. Om inte annat så kommer han hem på Torsdag kväll:):):):)
 
Idag har jag inte gjort någonting typ. Har försökt mig på att plugga, men blivit distraherad av allt annat igen. Går otroligt bra med pluggandet för mig just nu känner jag. Men jag måste ta tag i det ordentligt nu snart. Annars kommer detta inte gå något bra. 
 
Nu ska jag göra mig i ordning och gå och möta Alex för en cigg:)
 
Kanske kikar in senare igen:)

Plugg

Publicerad 2013-02-04 00:53:28 i Allmänt,

Sitter och lyssnar på musik och pluggar i soffan. Texas ligger brevid mig och fiser riktigt illa in emellanåt. Så jag tappar bort mig lite. Nu har jag tagit en liten paus från skrivandet. Jag blir så trött i huvudet av att inte veta vad jag ska skriva om. Riktigt svår uppgift faktiskt. 
Har i alla fall ännu en gång konstaterat att jag får mest saker gjorda på kvällar och nätter. Kanske är det för att jag får mer inspiration när jag slappnar av? Jag vet faktiskt inte. Har iaf hittills fått ihop 150 av 400 ord till referatet. Riktigt svår uppgift faktiskt. 
Sitter även och kikar runt på olika bloggar och hemsidor. Har fastnat för inrednings och även för hundbloggar. Roligt att se hur andra människor gör med sitt hem och sin inredning. Även roligt att läsa om andras hundar och deras uppfattning av sina hundar. Man blir lätt distraherad när man sätter sig vid datorn för att plugga. Finns mycket annat som är så mycket roligare. 
Sitter även och drömmer om sommaren. Vill ha sommar nuuuu! Känns som att det får räcka med snö och minusgrader för denna vintern nu. Tror det var i Fredags som jag fick en riktigt sommarkänsla. Stod ute på balkongen och rökte och nedanför på gatan kommer det en bil med nedvevade rutor och spelar musik. Plus på det så sken solen och himmeln var alldeles blå. Då fick jag en riktigt längtan till sommaren. 
 
Sitter även och spånar lite på övre hallen och hur jag vill ha det där. Jag vet på ett ungefär hur jag vill ha det. Men det kommer nog dröja ett tag innan jag kommer att börja med målningen. Sitter och kikar lite påå skrivbord också. Jag har hittat ett på Ikea som jag är helt förälskad i. Men det kostar typ 1700 och Håkan kommer att döda mig om jag går och köper ett skrivbord som kommer att stå i ett hörn för så mycket pengar. Men jag kan nog övertala honom till det:) Haha! 
 
Nu ska jag fortsätta plugga:)
 
Natti till er vanliga människor som gått och lagt sig eller ska gå och lägga sig nu;)

Sista dagen.....

Publicerad 2013-02-03 19:41:00 i Allmänt,

Äntligen kom söndagen och sista dagen på den otroligt kassa veckan. Tror dock inte att nästa vecka kommer att bli mycket bättre. Håkan åker i morgonbitti till Frövi och stannar där tills torsdag eller Fredag. Vilket innebär att jag inte kommer att få träffa honom på jättemånga dagar. Det suger! 
Idag har jag inte gjort särskilt mycket. Var till Hemmakväll och köpte godis förut. Nu har jag godis för lång tid framöver iaf. Ibland får man skämma bort sig lite. Händer inte jätteofta att jag köper mig en godispåse faktiskt.
Efter hemmakväll körde jag hem Becca igen och gick in och handlade lite mjölk och sånt. Sen åkte jag hem och bäddade ner mig i soffan. Där har jag befunnit mig sen dess. 
Nu sitter jag och försöker skriva klart uppgiften som ska lämnas in denna veckan. Går så där med den. Men det är väl inte värre än att jag får komplettera den. 
Veckan kommer att bestå av plugg och på torsdag ska jag med Becca till Jönköping eller Stockholm. Varför skriver jag inte än:P Ska bli suuuupermysigt iaf:)
 
Nu väntar jag på att Becca ska ringa mig på Skype och sen ska jag fortsätta plugga:)

Lördag :)

Publicerad 2013-02-02 19:30:37 i Allmänt,

Denna dagen har gått riktigt fort den med. Har faktiskt inte gjort så otroligt mycket. Var ute i typ 1-12½ timme förut. Gick inte hela tiden(läs stod mest stilla). Men det avr skönt. När vi kom hem så började jag plocka i ordning lite här hemma. Såg ut som ett bombnedslag så det var skönt att få bort en del saker. Vattnade blommorna så de fick lite kärlek också. Kom på att de inte hade fått något vatten på exakt två veckor. Fick lite dåligt samvete då faktiskt. 
Sen har jag även satt upp T:et över Texas krokar i hallen därnere. Och även ett T på en av lådorna så det är en Texaslåda. Fick upp speglarna på väggarna också. Kan ju säga att jag känner mig gött dum. Var på Ikea i Torsdags och skulle köpa en till spegel. Såg då att speglarna faktiskt fanns i svart. Kände mig lite dum när jag såg det för att jag har ju redan köpt två speglar och målat dem svarta. Bara för att jag trodde att de inte fanns i svart. Haha!
 
Försöker komma på något att äta just nu. Det går inte jättebra kan jag ju säga. Och jag börjar bli jäääättehungrig. Så det blir väl som vanligt typ korv och spagetti eller nått:)
 
Jag fick ett otroligt stort sug efter att gå ut och supa skallen av mig. Men det gick över lika fort som jag fick det. Så istället blir det nog matlagning och så ska jag tvinga med Håkan och köpa godis till mig sen:D
 
Ha en trevlig kväll:)

Riktigt kass vecka!

Publicerad 2013-02-01 22:11:26 i Allmänt,

Har haft en riktigt kass vecka. Från start och jag kan lova att den kommer fortsätta vara lika kass de resterande dagarna också. Det enda jag vill göra just nu är att bara få skrika. Riktigt högt och länge. Det känns som att vissa människor inte inte förstår att även jag kan bli ledsen. Även om jag inte gråter. Men i vanliga fall blir jag bara riktigt arg. Jag tillåter mig själv inte att gråta. Men på insidan kan jag känna mig totalt förstörd. Utåt sett verkar jag vara oxig och elak. Vissa människor verkar inte förstå mig som person. Jag är som jag är och ni kan inte ändra mig. Just nu vill jag bara att Carro ska flytta härifrån. Jag orkar inte med bråk just nu. (jag vet att jag kommer få en massa skit för detta) Jag orkar inte med att tassa på tå för någon som uppenbarligen inte kan förstå att jag mår dåligt. Jag har faktiskt rätten till att må dåligt just nu. Jag orkar inte med att det hela tiden ska vara mer synd om en annan människa när jag själv inombords håller på att gå under. Bråket som uppstod mellan mig och Carro var det faktiskt inte jag som gjorde något fel i. Men att få höra från någon som ska vara neutral att jag sparkar på någon som redan ligger ner gjorde mig så fruktansvärt ledsen. Det är ingen av dem som tänker på att enda anledningen till att detta bråket uppstod är faktiskt för att Carro sa någonting till mig som gjorde mig riktigt ledsen. Då är jag den som gör fel? Jag är den som sparkar på någon som redan ligger ner? 
Jag kommer nog aldrig förstå mig på vissa människor. Och jag vill nog inte förstå mig på vissa människor heller. 
Det enda jag önskar just nu är att allting var över och att jag själv kan få må bra. Men det kommer nog dröja ett tag tills dess.....

Blå himmel

Publicerad 2013-02-01 12:50:38 i Allmänt,

Vaknade upp till en underbar blå himmel idag. Solen sken in i sovrummet och värmde upp mitt täcke. En underbar morgon helt enkelt. Hittills har jag inte fått så otroligt mycket gjort, men det är på g. Har börjat lite smått på referatet och bara man börjar så går det ganska bra sen. Det svåraste med att skriva ett referat är att inte blanda in egna åsikter och att få det att inte se ut som en sammanfattning. Riktigt svårt faktiskt. 
Dagen bjuder på plugg, kanske en fika på stan lite senare och sen myyys ikväll:)
Har en fortsatt bra dag:)

Hahaha...

Publicerad 2013-02-01 01:22:04 i Allmänt,

Har suttit och gått igenom gamla blogginlägg nu. Säger bara en sak: HAHAHAHAHA!!!
Det känns som att jag vuxit upp en del sen jag startade den. Visserligen är det snart 4 år sedan. Men jag känner inte riktigt igen människan som skrev de inläggen. Det känns som att det är lite skillnad på inläggen från då och inläggen från idag. Men jag kanske har fel eller?
Såg även att jag skrivit i januari förra året att 2012 skulle bli det bästa året någonsin. Till stor del så blev det de också. Men vissa händelser har fått mig att må riktigt dåligt. Och vissa händelser påminns jag om även idag. Vilket gör att jag än i dag mår dåligt över det. Det fanns inte så mycket jag kunde göra åt saken, men det är något som man inte tror att man ska behöva uppleva. Jag hade gärna skrivit vad det handlar om, men av vissa skäl så kan jag inte. Förhoppningsvis kan jag fram igenom börja skriva om det men det kommer dröja ett bra tag. 
2012 innebar även många förändringar. Många bra men också många som inte är så bra som jag hoppats. Jag har gjort mig av med en del människor som funnits i mitt liv, men inte gjorde sig förtjänta av det. Jag har även fått många nya vänner och bekanta. 
 
2012 var helt enkelt ett helt vanligt år för mig, precis som för alla andra. Med vissa undantag.
 
Nu ska jag försöka sova tror jag:) Var bara tvungen att kika in och skriva lite. Hehe:)
 
Natti
 

Om

Min profilbild

Josse

Jag är en glad tjej som bor i Karlstad tillsammans med min ganska nyblivna man och våra hundar Texas och Tia. Här får ni läsa om mitt liv, mina hundar och livet i allmänhet.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela