Josse - Mitt liv och mina tankar

Dag 12,13 och 14

Publicerad 2013-10-21 23:14:51 i Allmänt,

Dåligt med uppdateringar under helgen. Kan bero på att jag har jobbat hela helgen faktiskt. Delad tur i lördags och kvällen i går. Och även dagen idag. Det känns inte riktigt som att gå till jobbet när jag ska jobba. Känns så fel på något sätt att säga att jag ska jobba. För det första är det praktik jag gör och för det andra så är det inte jobbigt jobb så att säga.
 
Det går riktigt bra nu med sötsuget faktiskt. Jag känner av det lite ibland men det värsta är nog äntligen över. Tyvärr har det inte blivit så mycket av motionspromenaderna förra veckan. Men på fredag hade jag tänkt att införskaffa mig ett par ordentliga promenadskor och sen ska det ut och promeneras :)
Har nu på kvällen suttit och skrivit klart ytterligare ett skolarbete. Sitter och kikar på den sista inlämningsuppgiften som går ut på att man ska titta på en klassisk film (jag har valt Beowulf, för att det var den enda filmen i listan som jag förmodligen inte kommer somna till) sen ska man välja ut en typisk scen, leta reda på den scenen i en bok och sen skriva om den så att den utspelar sig i nutid. För det är nog lätt :/ Och under tiden man gör allt det här så ska man skriva en loggbok som ska innehålla vissa punkter. Varför skulle jag läsa svenska 2 för?
 
Men när jag väl är klar med den så är det bara de muntliga redovisningarna kvar. Den ena går ut på att man ska läsa två texter och jämföra kvinnans roll i dessa. Och den andra uppgiften är ett argumenterande tal. Vi ska välja någon av våra tidigare uppgifter och skriva ett manus utifrån dem och sen ska vi hålla ett tal för läraren. Och den där läraren kan ju typ ta sig någonstans. Skickade in ett arbete för snart tre veckor sedan och jag har fortfarande inte fått någon respons på det. Blir vansinnig snart!
 
Nu ska jag slå igen datorn och gå och lägga mig :)

Dag 11

Publicerad 2013-10-19 00:00:29 i Allmänt,

Idag har jag varit ledig och fått mig en rejäl sovmorgon. Har tagit mig en lite längre promenad med vovvarna. Haft riktigt härligt väder idag:-) Dagen började väl inte så jättebra. När jag vaknade var jag så sjukt sugen på godis och Håkan hade köpt en liten påse igår som det var lite kvar i. Den tog slut fort efter att jag hade vaknat. Skäms på mig! Men jag är fortfarande duktig med drickan. Varken Cola eller redbull på rätt länge. Om man bortser från den 33cl burken jag drack i söndags.
I morgon är det dags för att "jobba" igen. Känns lite så där att gå till praktiken och göra sånt som jag brukar göra. Men inte få betalt för det. Tänkte jag skulle försöka prata med enhetschefen till veckan och se om det finns någon chans att kunna få bli vikarie där. Trivs ju som sagt jättebra på den våningen. Hoppas kan man ju iaf:-) Min handledare tycker att det är rätt skönt att ha fått en elev som har jobbat inom vården tidigare. Igår fick hon visa mig hur man startade diskmaskinen och hon tyckte att det var roligt att få lära mig någonting iaf:-) Verkar som att jag har goda chanser till att få ett bra betyg av henne:-)

Nu ska vi sova här hemma. Vi är trött människor:-)
Natti

Dag 7,8,9 och 10

Publicerad 2013-10-17 16:21:14 i Allmänt,

Oj vilket långt uppehåll det blev här då. Var inte riktigt meningen men ibland så hinner man inte riktigt med att uppdatera som man önskar att man ska. 
I måndags var jag hemma från praktiken och var till läkaren för att få mina utslag kollade. Det var ingenting allvarligt. Men jag ville kolla dem innan jag började på praktiken. I måndags åt jag lite godis som blev kvar sen söndagen också. Men det var absolut inga mängder. Så Jag är rätt nöjd med att jag kan motstå frestelsen. 
I tisdags började min praktik och jag har verkligen hamnat på ett underbart ställe. Trevlig stämning och alla är väldigt duktiga. Min handledare säger hela tiden att det är så skönt med en elev som har jobbat inom vården förut och att hon inte har något direkt att lära mig. Hon verkar vara väldigt nöjd med mig. Och jag trivs verkligen jättebra. Känner mig mer och mer hemma och ser mer och mer vad som behöver göras. Min praktikplats passar mig helt enkelt. Det är verkligen jättestor skillnad på att jobba i hemtjänst och på vårdboende. I hemtjänsten är det stress hela tiden medans på vårdboenden är det ett helt annat tempo. Ett lugnare och mer trivsamt tempo. Jag är inte helt slut när jag kommer hem på dagarna. Vilket jag oftast är när jag kommer hem från jobbet inom hemtjänsten jag har. 
 
I och med praktiken så är det väääldigt lätt att avstå sockret. Jag har till och med slutat med socker i kaffet. Iaf när jag är på praktiken. Hemma blir det inte så mycket kaffe och när jag väl dricker kaffe hemma så antingen har jag inget socker i eller kanske bara en bit. Det är mycket mindre än vad jag haft tidigare. Jag vill verkligen lyckas denna gången. 
 
Nu ska jag fortsätta plugga :)

Dag 5 & 6 och jag håller på att klia sönder mig!!!

Publicerad 2013-10-14 00:55:12 i Allmänt,

Har varit ganska duktig med drickan och även med godis. Idag var första gången sen i måndags som jag drack Cola. Och Håkan fick köpa en liten godispåse till mig förut. Har faktiskt inte ätit upp allt.
Upptäckte i fredagskväll att jag hade något slags utslag på ena benet. Och under helgen har de bara blivit fler och fler. Kliar satan gör de också. Håller på att bli helt tokig. Pratade med sjukvårdsrådgivningen tidigare idag och hon tyckte att det inte var någon fara eftersom det bara då var ett 10-tal utslag. Och eftersom jag är född och uppvuxen i Sverige så ska jag ha haft alla barnsjukdomar. Men varken mamma eller pappa vet om jag har haft vattkoppor när jag var liten. Alla mina andra systrar ska ha haft det men med mig vet de inte.

Så nu har jag smort in mig med kortisonsalva och hoppas för min gud att de försvinner tills i morgon. Annars ringer jag VC och beställer tid så de får titta iaf. Ska ut på praktik i morgon och 5 veckor framöver. Vore ju perfekt om det är något smittsamt och jag lyckas smitta någon av de gamla:-/

Nu ska jag sova och hoppas på att jag vaknar upp i morgon bitti och utslagen är borta!

Dag 3 och 4

Publicerad 2013-10-11 21:17:05 i Allmänt,

Orkade faktiskt inte göra någon uppdatering igår. Så det får bli en uppdatering om både gårdagen och idag.

Jag har bestämt mig för att vara helt ärlig här på bloggen. Just för att är jag ärlig här så måste jag vara ärlig mot mig själv. Det kommer man längst på.

Dag 3
Jag fuskade faktiskt ganska mycket igår. Två dubbelbitar Daim, 2 wienerbröd och 4(!) chokladbollar lyckades jag inte motstå. Lite besviken på mig själv. Men jag tycker faktiskt att jag var rätt duktig med att motstå att köpa redbull och Cola. Stod länge och tittade på redbullen. Men jag kom fram till att vatten är rätt gott.

Dag 4
Idag har jag faktiskt varit väldigt duktig måste jag säga. Smakade lite på en sockerkaksbit förut. Sen har jag inte ens tänkt tanken på varken godis eller dricka förrän jag och Håkan var och handlade förut. Det är ganska enkelt att motstå att köpa den där drickan eller godbiten. Jag insåg förut att jag inte varit sugen på Cola på flera dagar. Och inte idag heller.

Jag kan erkänna att jag har socker i mitt kaffe och te fortfarande. Men absolut inte dr mängder som jag har haft. Dragit ner ordentligt på det. Har en fundering på sötningsmedel. Är det bättre eller sämre när man försöker vänja dig av med sockret och gå ner i vikt? Jag tittar ganska mycket på hur mycket socker det är i sakerna jag köper och har insett att det ät tamejfan socker i nästan allt. Visst behöver man en del socker men inte de mängder som jag har fått i mig under en lång tid. Varken tänder eller kropp mår bra av det. Jag känner att jag är rätt trött under dagarna nu. Men det är en avvänjningsperiod. Det går snart över och jag får snart min "naturliga" energi tillbaka.

Mitt mål med allt det här är att gå ner i vikt och att återfå den styrkan och det välmåendet jag hade när jag tränade och bodde hemma. Jag har fått en liten push av att se hur Carro har lyckats med sin viktnedgång. Men det som funkar för henne kanske inte funkar för mig. Jag vet iaf att mitt sockerberoende är något som jag måste bli av med. Och jag hoppas och tror att jag håller på att lyckas:-)

Dag 2

Publicerad 2013-10-09 17:20:34 i Allmänt,

Går än så länge rätt bra utan dricka och godis. Lite sugen är jag men jag ser till att inte köpa något iaf :)
Har idag varit på information inför praktiken vi ska ut på nästa vecka. Jag ska vara på Gunnern och det känns väl lite så där. Jag har ju redan jobbat inom äldrevården och kan stort sett allt redan. Och så vet jag att jag ändå inte kommer få göra sånt som jag vanligtvis brukar göra när jag jobbar. Men det är bättre att göra allt från grunden så jag faktiskt lär mig något.
Pluggandet går det lite si och så med. Jag håller just nu på att laga mat (fläskfilé och potatisgratäng) samtidigt som jag försöker läsa litegrann om morfem. Fattar kanske lite mer nu men inte helt och hållet ändå.
Jag får väl helt enkelt skriva arbetet och skicka in så får min lärare förklara för mig om det inte är rätt:)
Nu ska gratängen in i ugnen :)

Dag 1

Publicerad 2013-10-08 16:38:34 i Allmänt,

För några veckor sedan skrev jag om att jag skulle göra förändringar i mitt liv. Tyvärr blev det inte så otroligt mycket med det just då. Men nu har jag tagit tag i det. Idag är första dagen utan socker. Alltså inget godis, dricka eller sötsaker för min del. Jag är fruktansvärt trött just nu. Men jag vet att det beror på att jag inte fått i mig något socker. Hällt i mig kaffe hela dagen känns det dom. Kan tillägga att det har inte varit något socker i kaffet. Förutom i morse. Ska strax göra mig i ordning och ta med mig Texas ut på en promenad. Tänkte idag försöka gå iaf 40 min i rask takt. Igår var jag ute en halvtimme men då höll mina fötter på att döda mig. De skorna ska jag inte ta igen kan jag säga.

Ångrar mig djupt

Publicerad 2013-10-04 02:02:32 i Allmänt,

Just nu ångrar jag mig djupt att jag tog den kursen jag gjorde. Fattar verkligen ingenting av den. Men ett arbete är inskickat och jag är väldigt missnöjd med det arbetet. Tror inte att den blir godkänd :(
Just nu håller jag på med andra uppgiften och jag fattar verkligen ingenting. Man ska välja ut tio ord i ett tidigare inskickat arbete och dela in det i morfem. Kan någon vara snäll och förklara för mig vad morfem är? Jag fattar verkligen inte hur man ska göra. Hoppas på att mamma kanske kan hjälpa mig med det i morgon när hon kommer. Så kanske jag kan få det förklarat för mig på svenska som jag fattar ;)

Nu ska jag lägga ner för idag och krypa ner bland vovvar och sambo och sova :) I morgon väntar mer plugg och även städning. För i morgon kväll kommer mamma, carro och Baily hit äntligen :D

Ändrade planer och sjuk på det..

Publicerad 2013-10-02 18:31:34 i Allmänt,

I något av mina tidigare inlägg skrev jag att jag hade fått samhällskursen. Men den startade aldrig så jag tog kontakt med antagningen här i Karlstad. Där fick jag veta att jag istället för att läsa en ny kurs kunde få F-prövning i de kurser jag läste i våras. Så jag fick faktiskt istället läsa Svenska 2 nu. Oc jag ångrar mig djupt att jag tog den kursen. Den är sjukt svår och uppgifterna är så tvetydiga. Irriterad som satan är jag just nu. 
Och plus på det så är jag sjuk. Inget går min väg just nu känns det som. Fick besked om vart jag ska ha min praktik idag. Ska vara på servicehuset Gunnern. Så det är ju iaf nära och bra. 
 
Nu ska jag fortsätta försöka förstå mig på mina uppgifter.

Om

Min profilbild

Josse

Jag är en glad tjej som bor i Karlstad tillsammans med min ganska nyblivna man och våra hundar Texas och Tia. Här får ni läsa om mitt liv, mina hundar och livet i allmänhet.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela