Josse - Mitt liv och mina tankar

Glad påsk!

Publicerad 2013-03-31 22:51:37 i

Då är snart denna påsken förbi också. Har haft en hel del att göra, därav inga uppdateringar. Hela veckan (typ) har gått åt till att hjälpa Becca och David att flytta. Idag har vi målat deras kök. Så nu är det klart. Har även klarat av premiärgrillningen, både för i år och även för Håkan nya grill som han fick av sina föräldrar i present. Mycket mysigt:-)

Nu ska jag återgå till att vara social:-D

Helg :)

Publicerad 2013-03-24 15:44:37 i Allmänt,

Så var helgen nästan slut. Har haft en riktigt mysig helg med mina nära och kära. Har verkligen laddat upp för veckan som kommer. En vecka som innehåller hjälp med flytt och städning. Laddar just nu även upp för några timmars jobb om en stund. Ska strax gå och laga lite mat och göra mig i ordning. Livet återgår till det normala. 
 
Kanske kikar in när jag slutat och skriver lite mer. Finns många tankar som snurrar runt i mitt huvud just nu. Men jag vet inte om jag ska skriva ner allt jag tänker på faktiskt. Det märks :)
 
Ha en trevlig söndagskväll :)

Nystädat hem= Underbart!

Publicerad 2013-03-22 19:45:28 i

Har nästan precis blivit klar med städningen här hemma. Började i Tisdags rensa en massa papper och gick över till "kontorskartongen" som bara har stått vid datorn sen vi flyttade in. Nu är den tömd och rensad och all dret vi hade i den är slängd. Helt underbart! Jag älskar känslan av ett nystädat hem.
Nu väntar vi in David och Becca för lite kaffemys och sen ska vi äta pizza:-)
Fredagsmys deluxe! :-D

Rensar!

Publicerad 2013-03-20 23:24:24 i Allmänt,

Håller på och rensar lite bland alla papper vi har. Började med att rensa en låda i köket och sen fortsatte jag till datorn och började rensa lite i kartongerna där. Har haft en kartong med "kontorsgrejer" vid datorn i hallen sen vi flyttade in. Men nu blev jag lite för nyfiken vad det var för saker i den kartongen, så nu ligger allt ute i soffan och jag ska strax gå och sätta mig och slänga en massa saker. Känns som att har man inte behövt sakerna på snart 1½ år så lär man nog inte behöva dem i framtiden heller :)
Var in och kollade min skatteuträkning förut också. Jag blev otroligt överraskad! Det var mer än jag trodde. Vet redan vad jag ska göra med en del av pengarna, men det är ju bara ett preliminärt skattebesked eller vad man ska säga :)
 
Lovade bilder på Tia häromdagen, men jag har inte fixat över bilderna från telefonen till datorn än så det får bli senare. Nu ska jag återgå till att rensa och planera :)

Usch!

Publicerad 2013-03-19 23:55:43 i

Det känns verkligen som att jag har svikit Tia. Jag vet att jag lägger över mänskligt beteende på henne men när jag tänker på henne så tänker jag på om hon funderar på när vi ska komma och hämta henne. Om hon saknar Texas? Är hon ledsen? Jag vet att dessa tankar är lite barnsliga. Men som man brukar säga. Man saknar inte kossan förrän båset är tomt. Jag trodde verkligen inte att jag skulle reagera så här. Jag har verkligen varit inställd på att hon skulle få ett eget hem, men när hon väl åkte ifrån oss så blev det så uppenbart att vi inte kommer att få träffa henne när vi vill. Riktigt jobbigt faktiskt:'(

Nu har jag skrivit av mig lite igen! Bilder kommer när jag startar datorn i morgon igen;-)

Jobbig dag igår:-(

Publicerad 2013-03-19 12:40:28 i

I går var det dags för Tia att få ett eget hem. Ägarna kom från Göteborg och hämtade henne. Ett mycket trevligt ungt par. Killen hade lite erfarenhet av att ha hund, medan tjejen inte hade någon. Det tog ett tag innan Tia accepterade dem. I början morrade och skällde hon på dem riktigt mycket, men efter ett tag lugnade det sig. Hon kommer att få det riktigt bra hos dem tror jag. Det kändes som att det var rätt människor för henne. Vi tog en fika och pratade lite och sen tog vi oss en promenad så de fick knyta an lite till varandra. Det gick riktigt bra. Fick sms av dem i morse där de berättade att det hade gått jättebra. Hon hade väckt dem i natt för att få gå ut och kissa. Duktig tjej! Han berättade även i smset att de hade lekt och busat nu på morgonen och att hon just då låg bredvid honom i knät och myste. Han tyckte att hon var riktigt kelig och go:-)
Det är var ganska jobbigt att se dem åka iväg med henne men de sa att vi fick komma förbi och hälsa på om vi skulle till Göteborg. Och även att de skulle komma upp igen snart så Tia fick träffa Texas och sina kompisar igen. Jag hoppas verkligen att hon får det bra hos dem. Det förtjänar hon verkligen :-D
(ska lägga upp lite bilder senare)

Äntligen Torsdag :)

Publicerad 2013-03-14 16:11:00 i Allmänt,

Äntligen är det Torsdag och Håkan kommer snart hem. Det är lite jobbigt att han ligger borta på jobb under veckorna, men det är alltid lika skönt när han kommer hem. Jag vet att det är bra att man får sakna varandra i ett förhållande, men jag tycker nog att det räcker med någon dag in emellanåt faktiskt. Inte flera dagar varje vecka. Men snart får han nog komma tillbaka och jobba här i stan igen.
 
Veckorna går så otroligt fort. Om bara några dagar flyttar Tia och då har hon bott här i ca sex veckor. Och om bara ett par veckor flyttar Becca och David också. Då blir vi typ grannar:) 
 
Har fått ett sånt otroligt sug att greja här hemma igen. Förmodligen beror det på att det börjar bli vår och man vill förnya sig lite. Funderar på vad jag ska göra härnäst. Fortsätta i hallen eller göra något annat? Jag vet att övre hallen är ett stooort projekt. Måla över trappan är inte deet enklaste men när det väl är klart så kommer jag bli så otroligt nöjd. Skrivbordet jag vill ha är lite för dyrt än. Får se om vi kan köpa det framåt sommaren när jag börjar komma igång och jobba igen ordentligt. 
 
Nu ska jag försöka läsa lite mer om energiförbrukning:)

Trötta veckan!

Publicerad 2013-03-13 00:50:38 i Allmänt,

Har nog en riktigt trött vecka tror jag. Kan bero på att jag inte känner mig helt frisk. Men jag vill och kan inte vara sjuk nu. Värst är det på kvällarna och även på morgonen. När jag väl kommit igång så brukar det inte kännas så mycket. 
Idag har jag sovit länge igen och sen har jag försökt plugga lite. Läst lite om energiförbrukning och sånt. Har även tagit mig en promenad ner till Becca med båda hundarna. De skötte sig ganska bra, men båda blev lite väl dragiga när vi mötte upp Becca. Men det var en skön promenad. Nere hos Becca blev det kaffe och prat om allt mellan himmel och jord som vanligt. Jag och Becca åkte sedan ut till coop så hon fick panta och jag fick handla det som behövdes. Nu sitter jag framför datorn igen och försöker läsa lite mer om energiförbrukning. Ska skriva en rapport om energiförbrukningen i vårt hem. Först gissa vad som drar mest energi och sen utföra något slags test för att se om jag har rätt. Vet inte riktigt hur jag ska kunna mäta detta. Om någon har något förslag så får ni gärna skriva en kommentar :)
 
Har även laddat över lite bilder från min telefon till datorn. Jag kan inte lägga upp bilder via bloggappen för det blir jättekonstigt. Så jag tänkte lägga upp lite bilder här som jag tagit på sistone :)
 
 
 
Äntligen börjar det bli någorlunda klart i sovrummet :) tavellisten med söta små tavlor var verkligen pricken över i:et :)
 
Hittade ett litet vårtecken brevid huset igår när vi var ute och lekte med Tia :) Känns som det verkligen är på gång nu :)
 
Tia börjar bli stor och börjar lära sig det roliga med bollar :) Kanske blir hon lika bolltokig som Texas är?
 
Självklart måste jag ha med en bild på mitt hjärta. Han studerade mig när jag satt och plugga tidigare idag. Det känns som att han vill något, men frågan är vad? :)
 
Det var dom bilderna ni får idag!
 
Nu ska jag fortsätta läsa om energiförbrukning och sånt tjaffs :)
 
Natti på er

Fääääärdig :)

Publicerad 2013-03-12 02:06:21 i Allmänt,

Äntligen färdig med andra svenskauppgiften. I morgon ska jag läsa igenom den och även låta Carro läsa igenom den. Sen ska jag skicka in den :) Denna uppgiften var lika svår som den första uppgiften kan jag säga. Nu ska jag stänga ner datorn för idag och försöka sova lite.

Natti

Trötta måndag

Publicerad 2013-03-11 18:39:47 i Allmänt,

Har en riktigt trött måndag idag. Har inte gjort någonting hittills faktiskt. Börjar bli lite smått uttråkad, men jag ska försöka ge mig på att plugga lite. Alla svenskauppgifter är riktigt tråkiga och svåra så man tappar lusten till att plugga när man tittar på dem. Nu ska jag skriva en informerande artikel om tankarna som florerade i samhället på 1900-talets början. Först ska jag läsa en dikt och sen titta på något konstverk. Har hållt på med denna uppgiften i flera veckor, men så fort jag sätter mig ner för att skriva så tappar jag motivationen. 
 
Helgen har varit lugn och stillsam. Igår var jag och Håkan och hälsade på Håkans mamma som ligger på sjukhus efter en operation. Riktigt skönt att träffa både henne och Lars faktiskt. Var rätt längsen jag träffade dem nu.
 
Nu ska jag försöka bli av med helveteshickan jag har och sen fortsätta att stirra mig blind på svenskauppgiften:)

Hundledig :)

Publicerad 2013-03-08 14:41:34 i Allmänt,

Efter att varit själv med hundarna i flera dagar så är det riktigt skönt att vara hundledig några timmar nu. Håkan tog med dem båda ut till skoghall, så jag skulle få lugn och ro till att plugga. Helt underbart måste jag säga. Jag har varit helt själv med båda vovvarna hela veckan fram tills igår. Och jag kan ju säga att igår var mitt tålamod med dem slut. Så jag har faktiskt förtjänat att få sova ut idag och vara själv några timmar :) Jag vet att man egentligen inte kan tänka så när man har hund, men skaffar man hund ihop med sin sambo tycker jag faktiskt att ibland kan man lägga över hela ansvaret på den andra. Så länge inte hunden blir lidande. 
 
Pratade lite med Becca igår om att gå kurs med Texas också. Hon håller med mig om att börja med privatlektioner sedan vardagslydnad och till sist viltspårkursen. Ska kontakta en hundtränare jag hört jättebra om och se om hon vill ta sig an mig och Texas. Det som är viktigast för mig är att försöka träna bort skällandet och morrandet när vi möter andra hundar. Det är inte aggressiva utfall han gör, men det kan låta som det. Eller så har jag totalt missuppfattat hans signaler. Ska bli spännande och se vad det blir av detta. Känns som att det är dags att ta tag i det nu iaf :)
 
Nu ska jag fortsätta plugga och dricka mitt kaffe :)

Jag vet:-)

Publicerad 2013-03-08 00:18:33 i

Äntligen har jag kommit på vad jag vill göra! Och det bästa är att det inte kostar så mycket och att jag kan göra det hemifrån. Men tyvärr måste jag vänta tills jag fått ihop pengarna. Men det dröjer förhoppningsvis inte länge innan jag fått det:-) Under tiden kan jag kolla upp allting runt det. Efterfrågan, konkurrens och lite smått och gott:-) Jag vill börja nu!!

Har tjatat hela dagen på Håkan om att vi ska köpa hus. Jag vet att det inte kommer hända riktigt än, men det kan vara värt att kolla upp iaf:-) Många saker som jag vill just nu, men det får ta den tiden det tar. Finns ingen anledning att stressa fram saker och ting. Allt måste kännas bra. Förhoppningsvis har mina drömmar slagit in om två år iaf. Det är min plan nu.

Nu ska jag försöka sova:-)

Natti

Sugen!

Publicerad 2013-03-07 16:32:21 i Allmänt,

Blev helt plötsligt jättesugen på att gå någon kurs med Texas nu under våren. Men frågan är bara vad? I vilken ände börjar man? Vissa saker blir han bättre och bättre på medans andra blir han värre med. Så frågan är om man ska gå en vardagslydnadskurs, ta privatlektioner eller kanske till och med börja med viltspårskurs? Jag är jättesugen på viltspårskursen, men jag tror inte att det är rätt ände att börja i. Kanske ska börja med privatlektioner först och sen gå över på vardagslydnaden och till sist ta viltspåret. Tror jag ska prata lite med Becca om detta iaf:) Hon kommer nog bli jätteglad för att jag äntligen bestämt mig för att gå någon kurs med Texas iaf:)

Vårkänslor :):):)

Publicerad 2013-03-07 14:43:23 i Allmänt,

Idag känner man hopp. Dagen är strålande vacker och det är till och med varmt ute. Solen skiner och man kan inte få annat än vårkänslor. Gissar att Håkan snart kommer att ta fram motorcykeln igen. Underbart!
Dagen består annars av plugg och myyys :)
Håkan kommer hem ikväll och allt går tillbaka till det normala äntligen. Han pratade på att i helgen börja skrapa båten. Men det ska bli kallare igen och då kan jag garantera att han kommer inte vilja spendera sin tid i båthuset.

Nu är det snart dags för en promenad med vovvarna igen:)

Hahaha!!

Publicerad 2013-03-07 00:12:44 i

Insåg nu att jag gått runt hela dagen och trott att jag haft Bh på mig, vilket jag inte haft. Var nog rätt trött i morse efter jag blivit väckt av en liten fröken som hoppat över grinden till hallen och inte tog sig tillbaka. Så jag vaknade alltså av att hon stod och gnällde och skällde för att få bli insläppt. Nu kanske hon kan lära sig att inte göra om det iaf:-) Hon är verkligen urbrytarprinsessan nummer 1!
Nu blir det en sista promenad innan det är dags för natten här:-)

Natti

Vet inte...

Publicerad 2013-03-06 23:20:49 i Allmänt,

Sitter och funderar på vad jag vill göra med mitt liv. Har kommit fram till att jag har ingen som helst aning. Jag är 24 år och det känns fortfarande som att jag är 17. Det känns som att jag inte kommer någonstans överhuvudtaget. Det jag verkligen känner att jag vill göra just nu är att jobba. Att ha ett fast jobb med fasta tider. Men i dagens läge så är det inte så lätt att få jobb. Att starta eget är en dröm som förhoppningsvis någon gång kommer att gå i uppfyllelse. Men just nu finns inte den möjligheten. Jag vet på ett ungefär vad jag vill ha för företag. Men som sagt så är det inte läge för det just nu. Sitter också och funderar på vad jag vill gå för utbildningar. Men det är så mycket jag vill göra. Jag önskar att jag kunde ha ett mål att sträva mot. Jag hade ett för några år sedan, men jag har ändrat mig. Nu är jag helt utan mål och har ingen aning om vad jag vill göra. Kaos är det enda ordet jag kan beskriva det med. 
 
 

Ingenting!!

Publicerad 2013-03-06 01:02:54 i

Jag får verkligen ingenting gjort under dagarna känns det som. Eller jo, fast inte det som jag verkligen behöver få gjort. plugga!
Dagen idag har jag inte gjort någonting. Legat i sängen och tittar på tv mellan kissrundorna med Tia. Vid fyra åkte jag bort till hundrastgården och mötte Becca och David där. Hundarna fick busa av sig ordentligt. Var där till klockan var sex. Närmre två timmar alltså. När jag kom hem bestämde jag mig för att försöka fixa i ordning i badrummet från igår. Blev något bättre men inte bra. Efter det blev det en dans med dammsugaren och jag tog även omhand om tvätten. Lite småplock blev det också. vid niotiden bestämde jag mig för att baka bullar. Så nu finns det bullar åt Håkan när han kommer hem på Torsdag.

Måste säga att det är fantastiskt tråkigt att bo själv. Både Carro och Håkan är borta så jag är helt själv. Men i morgon kommer Carro hem igen och på torsdag kommer Håkan.

Nu ska jag försöka sova. I morgon måste jag verkligen plugga,:-/

natti

Helgen

Publicerad 2013-03-05 00:30:09 i

Helgen har varit supermysig. Umgåtts med familjen och bara tagit det lugnt stort sett. I lördags var jag och Becca ner till stan för lite stadsträning med Tia och Ollie. Tia skötte sig jättebra. Hon var väl lite skygg men hon visade inte någon större panik. På kvällen käkade vi här och sen åkte vi allihop ner till stan och gick runt där med hundarna. Jag tränade med Texas och han skötte sig verkligen jättebra. Stolt matte!:-)
I söndags hade jag och Håkan en mysdag med oss själva i stort sett. Hundarna fick vara hemma med Carro. Jag kände att jag behövde en dag utan någon hund innan veckan skulle starta. Vi var på Karlstad Loppisen i tottohallen på Färjestad. Fick mig ett par ramar som jag har tittat på Ikea på. Där kostar de typ 60 kr styck. Men jag köpte dem för 20 kr styck. Ska slänga på lite vit färg på dem så är de färdiga att hängas upp. Ja, och så självklart bilderna också. I ena ramen ska det bara vara bilder på Texas. Och i dem andra ska det vara bilder på Cossien och även på Motorcykeln kanske. Jag får väl gå med på det eftersom det är ju faktiskt Håkans hem också. Hehe:-D Efter loppisen åkte vi till biltema och där blev det en handdukshållare till badrummet. Sen åkte vi ut till isen och träffade lite människor. Det var riktigt skönt att bara vara jag och Håkan faktiskt. Även om vi träffade andra människor på ställena vi var, så var det skönt att hitta på något med bara Håkan för en gångs skull. Idag körde jag Carro till tåget och sen har jag umgåtts med Becca och Alex. En tur till granngården och Ikea fick det bli. På granngården fick Tia följa med in. Hon skötte sig jättebra där med. I början var hon väldigt försiktig men det är hon alltid i nya situationer. Bara man har godis så går det bättre efter ett tag.

Nu på kvällen har jag satt upp handdukshållaren, som antagligen behöver göras om:-( Och även en tavellist i badrummet, som antagligen också behöver göras om. Ögonmåttet var inte med idag. Och inte tumstocken heller för den delen. Men ni ser det lite trevligare ut iaf:-)

Nu ska jag ta mig en sista kissrunda med Tia sen ska jag hoppa ner i den alldeles för tomma sängen:-(

Natti

Delade känslor...

Publicerad 2013-03-02 00:17:08 i Allmänt,

Fick igår veta att det kommit in en intresseanmälan på Tia. Vår kontaktperson ringde mig igår och talade om detta och sa själv att anmälan lät verkligen jättebra. Hon frågade om hon kunde lämna mitt nummer till denna killen. Och självklart fick hon det. Han ringde vid lunch idag och vi pratade länge. Jag tyckte själv att det lät som ett bra hem för lilla Tia. Nu ska bara Hundar Utan Hem göra ett hembesök och skriva kontrakt så flyttar hon. Detta kommer inte ske än på ett par veckor, som tur är. Vi får lite tid att förbereda oss på att hon faktiskt kommer att försvinna. HOn kommer då att flytta till ett yngre par som bor i Göteborg. Det nya hemmet lät verkligen jättebra, men en del inom mig säger att hon ska stanna kvar här. Men en annan del säger att det bästa för både henne och Texas är att hon får flytta. Det har gått ganska snabbt ändå. Tre veckor efter vi hämtade henne och Ollie så har hon antagligen fått ett nytt hem. Det innebär att när hon i så fall blir hämtad har hon bott här i ca sex veckor. Det trodde jag faktiskt inte att det skulle gå så otroligt fort faktiskt. Nu hoppas vi på att hon får komma till ett bra hem som ver vad det har med att göra. Som beskrivningen av henne säger så är det två mycket aktiva raser i henne, och det innebär att det är en hund man måste jobba med och lägga ner en hel del tid på. Vilket jag hoppas att det nya hemmet kommer att göra. 
 
Nu ska jag bädda ner mig i sängen och plugga lite tror jag. 
'
Natti :)

Om

Min profilbild

Josse

Jag är en glad tjej som bor i Karlstad tillsammans med min ganska nyblivna man och våra hundar Texas och Tia. Här får ni läsa om mitt liv, mina hundar och livet i allmänhet.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela