Josse - Mitt liv och mina tankar

Blåljus..

Publicerad 2013-08-30 00:26:15 i Allmänt,

Har idag blivit stoppad av polisen med blåljus för första gången. Jag har ju som jag skrev i ett tidigare inlägg blivit stoppad och även bötfälld. Men jag har aldrig blivit stoppad med blåljus. Andra gången på mindre än en vecka. Totalt har jag blivit stoppad fem gånger. En gång räknas inte då jag övningskörde vid det tillfället. Två gånger har det nu varit blåskontroll och körkortskontroll. I lördags åkte jag dit i lasern. Och förra hösten åkte jag på regbesikting. Och varje gång jag har med polisen att göra blir jag nervös. Skakar som bara den. Men det lägger sig efter ett tag:-)
Poliserna som stoppade mig nu var inte jättetrevliga måste jag säga. Frågade vems bilen var och vart han var. Frågade även om vi hade varit ute och festat med studenterna. Vilket varken jag eller Alex hade varit. De frågade vad vi gjorde och vart vi skulle. När Alex sa att vi skulle hem så frågade de vart hemma var.
Lite grinig blev jag. Har polisen verkligen med allt att göra? Ska de verkligen ha reda på vart man varit, vad man gjort och vart man ska när man uppenbart inte gjort något fel?

....

Publicerad 2013-08-27 21:42:23 i Allmänt,

Har haft en trevlig dag som spenderats med Becca. Först blev det en tur till rastgården. Där gick vi runt och inspekterade alla hål som är. Becca var där i morse och då var det inte lika mycket. Önskar att folk kunde se till att deras hundar inte gräver i gården. Lite tröttsamt att behöva lägga igen gropar stort sett varje gång man är där.
Efter rastgården åkte vi och köpte hundmat och en mattpiska till mig. Sen blev det en tur till hynboholm där Becca fick träffa jaktlaget som hon och Atos tillhör nu. Nu på kvällen har jag pratat med mamma och ätit pizza med Håkan. Riktigt myyysigt. Nu ska jag gå upp till tvättstugan en sväng:-)

Dumma mig!

Publicerad 2013-08-26 15:51:30 i Allmänt,

Haft en mycket trevlig helg. Förutom att jag är 2000 kr fattigare pga min klumpfot. Åkte dit i lasern i lördags och fick böter. Men det är ju första gången för allt. Jag är glad att jag fick det lägsta beloppet iaf. Och jag har ändå klarat mig i 2 1/2 år utan böter så det var väl dags nu.
Annars har det varit en mycket trevlig och skön helg. Umgåtts med vänner och familj och bara tagit det lugnt i stort sett. I fredags var vi på stan och jag fick mig ett par nya byxor. Välbehövligt!
I lördags åkte vi till Bergvik och tröstshoppade lite. Då blev det ett par nya linnen och en Niketröja. Håkan fick sig också ett par nya jeans och en Niketröja.
Nu ska jag ringa Csn och se vad de håller på med för konstigheter:-/

Avklarat!

Publicerad 2013-08-19 14:50:49 i Allmänt,

Äntligen är första dagen i skolan avklarad. Känns rätt skönt att gå i en skola som man känner till. Det var mycket information idag så mitt huvud är tungt just nu. Väntar just nu på att Becca ska hämta mig så ska vi åKa till Kristinehamn och hämta grindar till Becca och Davids bil:-)

Som en 6-åring

Publicerad 2013-08-18 22:53:03 i Allmänt,

Idag känner jag mig som en 6-åring som i morgon börjar skolan. Nervös och förväntansfull. Kommer sannolikt inte kunna sova något i natt. Men jag måste i alla fall försöka. Känns riktigt bra att under 1½ år sätta mig i skolbänken med ett mål. Jag ska bli undersköterska först och främst. Så får vi se om jag vill vidareutbilda mig sen. Tre terminer kommer gå riktigt snabbt känns det som. Känns som att jag har massor att göra innan jag går och lägger mig, men egentligen ska jag bara välja kläder och hitta pennor och kollegieblocken jag ska ha med mig i morgon. Tror att morgondagen bara är introduktion och att det börjar på riktigt på Tisdag. Ser fram emot att få mitt schema så jag vet hur mycket tid som kommer spenderas i skolan. Det märks :)

Nu ska jag leta kläder och kollegieblock. Sen soooova :)

Natti

Bullbak

Publicerad 2013-08-15 19:12:37 i Allmänt,

Äntligen färdig med mitt bullbak. 150 bullar blev det. Tyvärr blev det inga bilder för min kamera i telefonen funkar väldigt sällan. Måste köpa mig ny telefon! Helst igår! Får vänta och se framöver hur det blir med studiestöd och sånt där tjafs.
Nu ska jag ta mig en cigg och sen gå in och göra köttbullar. Kladdkakemuffinsen får nog vänta ett tag. Har egentligen ingen ork att göra något mer idag. Men mat måste jag ha!

Baka baka liten kaka!

Publicerad 2013-08-15 14:36:15 i Allmänt,

Håller just nu på att baka bullar. Blir så otroligt uttråkad av att bara vara hemma. Så igår bestämde jag mig för att jag skulle baka bullar idag. Eftersom Becca tog klövarna efter spårningen i söndags så har jag massor av plats i frysen nu. Så här ska det fyllas på med massor av gottigheter:-) Kanske får ni en bild sen när jag är klar. Beror på om min kamera vill funka:-/
Ska även göra köttbullar och kladdkakemuffins. Om jag hinner:-)

Äntligen!

Publicerad 2013-08-14 16:03:00 i Allmänt,

Äntligen mår jag lite bättre. Inte helt bra men bättre. Det är skönt att detta kom nu så det inte kommer nästa veckan när skolan börjar.
Ska strax börja plocka i ordning här hemma. Det ser ut som ett bombnedslag här och jag gillar det inte! Men jag har väl bara mig själv och vovvarna att skylla. Ett varv med dammsugaren får nog bli också.

När magen inte funkar...

Publicerad 2013-08-13 23:26:48 i Allmänt,

Skulle jobbat idag men vaknade inatt och var upp och kräktes. När jag sen vaknade i morse hade jag jätteont i magen och var illamående. Har fortfarande lite problem med magen men illamåendet är inte lika hemskt längre. Man brukar säga att när magen inte funkar så funkar ingenting. Det stämmer verkligen in på mig idag. Jag har inte gjort någonting som jag hade planerat att jag skulle gjort. Istället har jag legat i sängen och tittat på Awkward hela dagen lång. En riktigt rolig serie. Synd att jag bara har tre avsnitt kvar av säsong tre att se. Får se om det blir någon mer säsong sen. Hoppas!

Dags att börja om....

Publicerad 2013-08-12 17:19:33 i Allmänt,

Har gått runt och tänkt idag när jag jobbat. På måndag börjar skolan. Jag har ingen aning om vad det innebär. Hur mycket tid som kommer spenderas i skolan eller hur mycket tid jag har över för annat. Jag vet att jag inte skött skolan så bra tidigare, men denna gången har jag bestämt mig. Denna gången kommer jag klara det! Det är tre terminer som kommer spenderas i skolan. Jag ska klara detta!!
Samtidigt som skolan börjar har jag även bestämt mig för att ändra på mina vanor. Nu menar jag inte att jag ska sluta röka. För det vet jag att jag inte kommer klara. Det jag menar är hur jag lever mitt liv. Allt jag stoppar i mig och all motion som jag just nu inte orkar med. Från och med måndag ska jag börja äta bättre, på fasta tider och motionera mer. Minst tre dagar i veckan ska jag ta med mig vovvarna och Håkan och åka ut till antingen kilene eller skutberget och gå. Håkan kommer få en släng av detta med. För ändrar jag mina vanor så påverkar det honom med. 
Från och med Måndag ska det skrivas matsedel för veckan och maten ska vara hemmagjord. En gång i veckan ska jag unna mig. Men inte i överflöd... Jag vet att jag kommer klara det bara jag verkligen har bestämt mig. Och det har jag denna gången.
 
Från och med måndag börjar mitt nya liv!

Mysigt:-)

Publicerad 2013-08-09 01:30:12 i Allmänt,

Idag har det verkligen känts som höst ute. Och jag älskar den känslan. Hösten för mig innebär en kopp te, massa tända ljus och filmkvällar i massor. Hösten är nog den mysigaste årstiden med sitt mörker och regn. Även December och allt som har med julen att göra är otroligt mysigt. Nu kanske jag låter jätteknäpp med tanke på att det bara är början av augusti. Men tiden går fort och snart är mina mysiga höstkvällar äntligen här! :-D

Nu har jag tagit mig helgen och den börjar jag med att i morgon åka och köpa en ny dammvippa (Tia tyckte nog att jag ändå aldrig städar så jag behövde inte den som vi hade). Sen kan ni gissa vad jag gör resten av dagen i morgon:-P

Natti

Drömmar som bara är drömmar

Publicerad 2013-08-07 16:00:46 i Allmänt,

Har den senaste tiden känt en ganska stor sorg. En sorg över hur saker och ting är. En sorg för att jag har insett att vissa drömmar bara är just drömmar. Framtiden kommer inte se ut som jag alltid drömt om att den ska göra.
Jag har gjort vissa val här i livet. Vissa som jag är mindre nöjd med och vissa som jag är mer nöjd med.
Men dessa val har gjort mig till den människan jag är idag. Dessa val påverkar hur jag gör mina val idag.
När jag idag tänker på framtiden får jag ont i magen.

Varför?
För att jag har insett att vissa drömmar är bara drömmar.

Om

Min profilbild

Josse

Jag är en glad tjej som bor i Karlstad tillsammans med min ganska nyblivna man och våra hundar Texas och Tia. Här får ni läsa om mitt liv, mina hundar och livet i allmänhet.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela