Josse - Mitt liv och mina tankar

Idag:)

Publicerad 2009-10-17 00:26:11 i Allmänt,

Idag känns de mycket bättre. Har vart och städat i haga och sånt. Fick huvudvärk i slutet så jag var tvungen att åka hem. I morgon ska jag döma i kil. En a-flicksmatch och en Herr 4. Är ganska otränad för tillfället och har inte dömt på drygt ett halvår så jag är lite nervös. Ska snart gå och leta fram mina pipor och grejer.
Var ju på domarkurs igår. Fick göra ett test på reglerna, det var 19 frågor och jag hade 7 rätt. Det säger ganska mycket faktiskt. Men de är lättare att döma om man ser en situation i verkligheten än om man läser om de. Igår var jag så trött så jag fattade inte ens hälften av frågorna.


Såg en av kommentarerna från förra inlägget. Vill bara säga det att jag tycker inte att jag lever ett dåligt liv. Jag har gjort vissa dåliga val i mitt liv och det tror jag alla har gjort någon gång. Jag menade bara att jag har gjort ett val som påverkar mig ganska mycket. En oavslutat gymnasieutbildning är inget att sträva efter. Jag vet att vi har pengar så vi klarar oss och jag menar inte att man blir fattig bara för att man inte gått klart gymnasiet. Jag menade att om man går klart och får betyg så har man lättare att få jobb eller kunna läsa vidare. Om jag vill läsa vidare nu så måste jag gå på komvux och jag som inte ens klarar av gymnasiet klarar nog inte de just nu iaf.
Pengar förändrar inte ens liv och de blir inte roligare heller. Som min kusin skrev "det blir vad man gör de till" och de tycker jag stämmer ganska bra för mig. Jag säger heller inte att jag aldrig mer tänker sätta mig i en skolbänk utan just nu så kan och orkar jag nog inte det. Jag vill verkligen ha ett ordentligt jobb.
Det jag menade med mitt förra inlägg var att om jag hade gått klart gymnasiet så hade jag haft större chans att få ett fast jobb och en inkomst till. Mitt liv är inte dåligt. Däremot så hade de kunnat vara bättre. Det är mycket som hade kunnat vara bättre i mitt liv men jag skulle aldrig vilja byta bort det mot nåon annans. Även om det känns jobbigt i bland så vet jag att det blir bättre. Hade jag haft ett ordentligt jobb hade det underlättat mycket. Jag hade inte behövt känna mig värdelös för att jag inte bidrar till mycket vad det gäller pengar och det hade lyft en stor sten från Håkans axlar för han hade inte behövt känna stress över att det bara är han som tjänar pengar.

Jag älskar mitt liv men det skulle kännas bättre för både mig och min pojkvän om jag hade kunnat bidra mer ekonomiskt här hemma. Nu bidrar jag litegrann iaf. Och jag bidrar även med att jag tar hand om hemmet. så min hårt arbetande man slipper göra det iaf:)


Nu ska jag strax gå och lägga mig ifall dom ringer från jobbet i morgon=)

Tankar

Publicerad 2009-10-15 22:24:22 i Allmänt,

Har suttit och tänkt en stund nu. Kommit fram till vissa saker. Bland annat att Vissa människor bara ljuger och sårar.

Jag vet att jag inte har något med saken att göra men om de är nån som kan säga något om de så är de jag. Dom erfarenheterna som jag har vill man inte ha. Man vill inte bli tvungen att vara beroende av någon. Man vill kunna tjäna sina egna pengar i stället för att leva på andra. Jag som inte har någon utbildning eller något vet vad jag talar om. Har tröttnat och vill inte tjata men jag vill heller inte att du ska bli som jag (du vet vem du är). Det är inget att sträva efter. Du tror att de kommer bli så lätt när du flyttar men de kommer de verkligen inte bli. Tvärtom så kommer du ha annat att må dåligt över, mycket annat. Visserligen så får du mer frihet men med friheten kommer ett ansvar. Jag vet att du är orolig för hur de kommer bli men de blir vad du gör de till. Du har alltid varit vår prinsessa men de kan du inte vara längre. Det är dags att växa upp nu och stå för vilka val du gör. Kan inte skylla på att du har ont och inte sover på nätterna. Jag skulle aldrig gå upp om jag varje morgon könde efter om jag hade ont någonstans. Jag HAR varit likadan när jag gick i skolan men efter allt som hänt så har jag vart tvungen att växa upp och tänka mig för. Jag vill någongång bli självständig också och då kan man inte hålla på så. Man sätter grunden för sitt liv i gymnasiet. Jag har ingen grund för jag har ingen gymnasieutbildning. Jag kan inte få andra jobb än typ de jag har nu: Hotellstädare, och vad roligt är de? Det ska vara jobbigt att gå på gymnasiet för de blir lättare i arbetslivet senare. Det är tre år att klara av. Jag klarade de inte och jag är så otroligt besviken på mig själv. Du håller på att göra som jag gjorde innan min syo gav dig min närvarorapport. Du har ingen som kan hålla koll på dig. Därför krävs de mycket mer av dig. jag kommer hålla stenhårt på att du kommer inte få umgås med mig eller sätta din fot i varken bilen eller mitt hem när jag vet att du inte har vart i skolan. Detta gör jag för att jag bryr mig om dej. inte för att jag kan och vill vara tjatig. För som sagt så vill jag inte och orkar inte de. Du är en mycket intelligent och smart tjej. Och jag vet att du vill göra mycket med ditt liv. Det vore väldigt synd om de skulle gå till spillo för att du är morgontrött och är vaken halva nätterna. Jag vet mer än vad du tror. Jag könner igen beteendet så väl. Som sagt jag har vart likadan. Och jag tror inte att du vill bli som jag. 
Som sagt så vill och orkar jag inte vara tjatig men jag måste få detta ur mig.


Jag älskar dej jättemycket och vill dig allt väl i världen men som du håller på nu så kommer de inte gå något bra för dej. Tyvärr........

Idag:)

Publicerad 2009-10-14 20:01:16 i Allmänt,

Fick ett sms inatt av becca som tyckte att jag skulle uppdatera min blogg. Så nu gör jag det becca!

Det har inte hänt så mycket på sistone. Hjälper mamma att flytta och jobbar lite. Ska på domarkurs i morgon också. Känner egentligen inte för de men kan ju vara bra med lite extra pengar när jag inte jobbar.

var helt ledig i helgen och hade tänkt att umgås med min älskling men han hade tänkt sig annat både lördag och söndag. Vart lite irriterad då men de gick över. Kommer flera dagar man kan umgås.

Jobbar på lördag men inte på söndag. Ganska skönt faktiskt.

Nu ska jag gå och diska:)

Om

Min profilbild

Josse

Jag är en glad tjej som bor i Karlstad tillsammans med min ganska nyblivna man och våra hundar Texas och Tia. Här får ni läsa om mitt liv, mina hundar och livet i allmänhet.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela