Josse - Mitt liv och mina tankar

Snart ledig helg :)

Publicerad 2015-01-21 17:07:17 i Allmänt,

Bara jobb i morgon och sen är det äntligen dags för en hel ledig helg. Ska bli sååå skönt :)
 
Idag är dag 17 sockerfri, om man bortser från redbullen i söndags. Vågen visade i morse -2 kg. Så det lönar sig att inte äta massor av godis och dricka massor av dricka. Nästa vecka ska jag fixa gymkortet också och köpa nya träningsskor. Sen ska här börja tränas. Gud vilken träningsvärk jag kommer att ha till att börja med. 
 
Har fått tillbaka första uppgiften på naturkunskapen också. Fick ett D på det. Så det var klart godkänt. Känns bra. Ska strax börja med första uppgiften i samhällskunskapen också. Ska bara plocka ur diskmaskinen och greja lite till innan. 
 
 

Ledig 😃

Publicerad 2015-01-19 13:52:51 i

Jobbade onsdag, torsdag, fredag och lördag förra veckan. Och har varit ledig söndag och måndag nu. Igår var en väldigt trött dag. Fick nästan inget gjort. Idag är en lika trött dag men idag måste jag få något gjort. En tvättmaskin är igångsatt och kaffe håller på att kokas. Kartongerna med julsakerna ska ut i förrådet och jag måste verkligen komma igång med pluggandet. Har tre kurser kvar innan jag har ett komplett gymnasiebetyg. Så det är bara att sätta igång. Väntar på skolböcker som jag har beställt. Förhoppningsvis kommer de idag. 

Igår hade jag varit sockerfri i två veckor! Jag kan knappt tro det själv. Men det är sant. Fuskade lite igår och drack lite energidryck. Men det smakade inget vidare så nu vet jag att det inte blir några fler såna. Chokladtomten står fortfarande på bokhyllan i vardagsrummet och hånar mig. Men den är helt orörd 😊

Nu ska jag byta om och ta ut hundarna en Sväng innan det är dags att sätta igång med allt jag Ska göra 😀😀

En vecka!

Publicerad 2015-01-13 00:12:33 i

Idag har jag klarat en vecka utan godis, dricka och energidryck!!  Helt otroligt faktiskt. Jag vet att jag har lång tid kvar tills jag är helt fri från sockerberoende men en vecka är i alla fall en vecka mindre till målet. Jag har hört att det kan ta tre veckor till tre månader innan man blir helt fri. Jag vet inte riktigt vad jag ska tro faktiskt. Jag vet att idag har det varit sjukt jobbigt. Bara att låta bli småätandet är svårt. Men jag ska klara detta. Det vet jag! 
Annars har jag jobbat hela helgen, därav inga inlägg här. Det märks så väl att jag inte är van vid att jobba men jag vänjer mig nog snart förhoppningsvis. 

Nu ska jag sova. I morgon ska det städas bort julen här hemma och lite annat småplock som behöver göras. 
Nattinatt 😊😊😊

Vill typ bara skrika!!

Publicerad 2015-01-08 17:38:36 i

Det går fortfarande riktigt bra med sockersuget både igår och idag. Det är väl lite jobbigt att det finns så mycket goda kaffebröd på jobbet. Men jag har faktiskt inte ens smakat en liten bit. Detta är riktigt bra för min karaktär måste jag säga 😀 
Fick en väldigt glad nyhet förut när jag kom till jobbet också. Från och med mitten på mars har jag fått en vikariat på 75% !!! Fatta vad lycklig jag är just nu!

Nu ska jag återgå till att jobba igen. "Lunchen" är slut om bara några minuter 
😄😄😄😄😄😄😄

Nytt

Publicerad 2015-01-06 23:09:24 i

Dagen har varit rätt lugn. Fick med mig Håkan, Becca och Alex till bergvik en sväng på eftermiddagen. Därifrån kom jag med ett par nya träningsbyxor och en ny träningströja. Mycket nöjd med mina inköp måste jag säga. Det är inte det enklaste att hitta snygga träningskläder i större storlek. Varken intersport eller stadium har större storlekar. Men jag gick in på kappahl för att kika på annat och där hade de. Sååå lycklig kan jag säga 😀😀😀
Byxorna till vänster och tröjan i mitten är dagens inköp. Linnet till höger köpte jag för ett tag sen. 

Nu kan ni nästan gissa vad som är på gång va? 
I slutet av denna månaden ska jag äntligen börja träna igen. Längtar verkligen tills dess!

Hur går det med sockersuget då? 
Det går faktiskt ganska bra. Idag har varit riktig jobbig. Det är så svårt och veta vad man kan äta och om man verkligen behöver äta. Hunger och sug är inte samma sak. Det är det jag måste lära mig känna igen. Men jag kan säga att jag är sockerfri än idag. Tomten Håkan köpte igår står fortfarande där den ska😄😄
Och där får den stå! 

Idag påbörjades även en annan sak. Jag och Håkan har varit ute på en 5km promenad. Det är meningen att vi minst två gånger i veckan ska ut på promenad ihop. Så nu pushar vi varandra lite. 

Nu däremot är det dags för duschen och sängen. I morgon är det dags för jobb igen 😄

Första veckan av ett nytt år

Publicerad 2015-01-06 01:32:09 i

Jag har tänkt att skriva en summering av mitt 2014, men jag har inte riktigt fått ihop det än. Men det kommer jag lovar😉 

Början av detta året var väl inte riktigt blivit så som jag hade tänkt mig. Jag blev förkyld förra veckan och det vill inte riktigt släppa taget ordentligt. Har ont i hela kroppen vilket gör att det inte riktigt är så enkelt att börja träna och sånt just nu. Men därför tänkte jag att jag kan ju börja lite enkelt i små steg innan det är dags att börja träna. Jag bestämde mig för i helgen att från och med idag skulle jag försöka bli av med mitt sockerberoende. Det har inte varit lätt under dagen kan jag säga. Håkan tyckte att han skulle vara gullig när han var och handlade förut så han köpte med en chokladtomte till mig. Men jag har inte rört den. Varje gång jag går förbi den blir jag mer och mer beslutsam. Det får vara slut med godis, dricka och redbull nu. Jag måste klara detta nu. Så istället för dricka har jag köpt mig vatten. Tyvärr har kolsyrepatronen i sodastreamern tagit slut idag så den är prio ett att byta ut nu. 
Nästa steg är att sluta röka. Jag röker ingenting när jag jobbar så egentligen borde det inte vara så svårt. Men det är en vana att ta en cigg det första jag gör på morgonen så det är inte så enkelt att bara bryta den vanan. Suget finns egentligen inte där längre. Det är bara vanan som är det största problemet. Men vi får väl helt enkelt se om någon vecka när jag ska ta tag i det om det funkar. Det borde inte vara så Svårt egentligen. 

Nu ska jag hoppa ner i sängen bredvid min man och sova natten 😊

Om

Min profilbild

Josse

Jag är en glad tjej som bor i Karlstad tillsammans med min ganska nyblivna man och våra hundar Texas och Tia. Här får ni läsa om mitt liv, mina hundar och livet i allmänhet.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela