Josse - Mitt liv och mina tankar

Trött människa:)

Publicerad 2013-09-20 01:20:59 i Allmänt,

Äntligen börjar jag bli trött. Så nu är det strax dags för sängen. Blev en promenad med Becca i skogen idag. Sen följde jag med henne hem och drack kaffe. Efter det så gick vi upp till Alex som skulle ha lägenhetsvisning och höll henne sällskap en stund. Sen har det faktiskt inte blivit så mycket mer. Promenaden gav mig energi i alla fall. Så i morgon blir det en skogspromenad också. Sen ska jag hem och greja lite. Ska bli skönt att få ta helg. 
 
Pratade med Alex typ förra veckan om att jag ville lära Tia att hoppa upp i famnen. Hon hoppar rätt högt så jag tänkte man kunde göra det till något roligt. Idag när jag bad henne hoppa upp på mig så gjorde hon det! Helt otroligt. Vi har inte tränat eller något på det men hon kunde det helt plötsligt. Hon är rätt så knäpp den där hunden. Ni måste nog tycka att jag är rätt knäpp också som vill lära en så stor hund att hoppa upp i famnen. Men jag tror faktiskt att hon inte kommer bli så otroligt mycket större så det kommer nog inte bli några problem. Vi fick henne också att hoppa upp på Beccas rygg när hon stod på alla fyra. Så freestyle kanske skulle kunna vara något med den knäppa lilla vovven :) 
 
Nu ska vi bädda ner oss och kolla på tv en stund innan jag somnar:)
 
Natti

woohoo

Publicerad 2013-09-19 12:23:02 i Allmänt,

Fick besked förut om att jag får läsa samhällskunskap 1 också:-) Så nu väntar jag bara på att kursen ska komma upp så jag får börja någongång:-) När jag väl får kursen ska jag sitta hela dagarna och fullständigt skita i allt annat. Måste ha kursen klar fort!

Nu ska jag göra mig i ordning och ta en promenad i skogen med Becca och vovvarna. Hoppas på att jag hittar lite energi så jag orkar göra något sen:-) Njuter av "ledigheten" fram tills kursen kommer upp:-D

Varför?

Publicerad 2013-09-18 16:52:13 i Allmänt,

Varför ska saker och ting ta sån jävla lång tid när det handlar om kommunen? Visst, jag ska få svar denna veckan om det finns plats på någon kurs för mig. Men jag har velat ha svaret idag! Jag vill få kursen och göra klart den på mindre än en vecka. Så jag kan få studiestödet någon jävla gång! Jag vet att jag utgår i från att jag får kursen och att jag kommer att bli fruktansvärt besviken om jag iinte får den. Men som alla vet så är hoppet det sista som överger människan ;)
 
Idag försov jag mig och vaknade när Håkan ringde mig halv nio. Då stod en av mina klasskamrater och väntade på mig redan. Vi brukar åka halv nio när vi börjar nio. Så det var bara att slänga på sig kläderna och slänga sig i väg. Kom 1 minut sent. Inte illa faktiskt :)
 
Nu ska jag tvinga mig upp till tvättstugan och tvätta :/ Hade hellre legat kvar i soffan och myst under mitt täcke. 

Bättre dag idag...

Publicerad 2013-09-17 21:18:25 i Allmänt,

Haft en mycket bättre dag idag, än dagen igår. Visst är besvikelsen stor och även ovissheten för vad som ska hända. Men jag kan inte gå och gräva ner mig för detta. Det handlar inte om många månader och dessa månader kommer vi klara oss. Hoppas på svar från kommunen om jag kan läsa en 100-poängskurs snabbt utöver heltiden i skolan. Så jag får de där poängen som saknas. Hoppas verkligen det går vägen!
 
Måste säga att jag är rätt stolt över mig själv!
Hade jag varit som jag var för några år sedan så hade gårdagen gjort att jag inte tagit mig upp ur sängen idag. Även om jag var jäääättetrött och verkligen inte ville gå upp så tog jag mig själv i kragen och tog mig upp! Samma sak ska jag göra i morgon. Nu ska jag kämpa! Jag ska klara detta! Jag kan klara detta! Jag måste klara detta för min egna skull!! 
 
Känner mig för en gång skull positiv och målmedveten. Jag känner mig stark nog att klara detta nu!
 
Nu ska jag koka mig lite te och göra mig ett par smörgåsar och sen sätta mig och plugga :)
 
Natti natti

Denna dagen kan dra åt helvete.......

Publicerad 2013-09-16 19:01:46 i Allmänt,

Förre veckan kändes allt mycket enklare. Skolan gick bra och jag såg fram emot saker. Idag ändrades allt. Nu känns det väldigt osäkert med skolan och jag vet inte vad jag ska göra. Jag ansökte om CSN när skolan började och fick då avslag för att det saknades 70 poäng. Ringde då till dem och frågade om jag skulle få studiebidrag när jag hade läst fyra veckor, då jag skulle ha läst 70 poäng då. Svaret då blev att det skulle jag få. Idag ringde jag till dem för att kolla om inrapporteringen från skolan kommit in än. Då sa de att jag var tvungen att ha betyg i 70 poäng för att få studiestöd. Betygen får jag inte förrän i slutet av terminen och det betyder att jag får läsa hela HT utan pengar. Jag blir så jävla förbannad på att den ena säger att det räcker med att ha läst 70 poäng och den andra säger att jag ska ha betyg och vara godkänd i en 100 poängskurs eller två 50 poängskurser. De räknar inte veckorna när man läser komvux tydligen. 
Så nu sitter jag här och pluggar utan att veta om jag kommer klara mig genom hösten utan pengar. Helvetes jävla förbannade dret! 
Det enda jag vill göra är att grina just nu.
Som tur är har jag världens bästa sambo. När jag berättade för honom så sa han att vi löser det på något sätt. 
Ett något bittert inlägg men just nu kan CSN dra åt helvete!!!!

Människor...

Publicerad 2013-09-05 01:24:52 i Allmänt,

Vissa människor tycker man bara inte om. Man behöver inte ha träffat dem för att veta att man inte tycker om dem. Finns en person som jag aldrig har träffat, vad jag vet, men jag tål den inte. Saker den skriver gör att jag får utbrott inom mig. Ilska som vill ut men jag vågar inte. Svartsjuka är den enda känslan jag inte klarar av. Det är säkert bara spöken i mitt huvud. Men de spökena finns ju där av en anledning. Varför är den stora frågan? Har jag tillräckligt stor tillit? Mina magkänslor har en förmåga till att stämma, men i detta fallet tror jag inte att de stämmer. Eller jag vill helt enkelt inte att de ska stämma.
Jag litar inte alls på den människan det handlar om. Jag har ingen aning om vem det är. Men min magkänsla säger mig att denna människa är inte någon som jag vill att varken jag eller Håkan ska ha något med att göra..

Nu har jag fått spy ur mig lite iaf! Så nu ska jag sova:-)
I morgon(idag) fyller världens bästa Håkis år!

Grattis på din dag älskling!

Känslor

Publicerad 2013-09-04 01:44:55 i Allmänt,

Vaknade 13.20 idag. Skolan började 9.00. Försov mig något rejält. Anledningen var att min mobil inte tog emot laddningen under natten och har då stängt av sig så väckarklockan ringde inte i morse. måste verkligen köpa mig ny telefon. Dagen har iaf spenderats hemma framför tvn. Försökt att plugga lite men irritationen och besvikelsen på mig själv har tagit över och jag har inte fått någonting gjort. I morgon har vi hemstudier då de två lektionerna vi har är inställda. Så resten av veckan är det plugg hemma som gäller.
På torsdag fyller Håkan år och det firas på kvällen med lite fika. Vi får se vad många det är som kommer. Hoppas att hans föräldrar kommer iaf. Håkans mamma ska in och opereras på Tisdag igen. Så vi hoppas att hon orkar komma på Torsdag iaf.

Om jag ska uppdatera er lite om hundarna så kan jag tala om att både jag och Håkan har sett en förändring hos Tia. Hon verkar (peppar peppar) ha lugnat ner sig lite. Vilket vi givetvis hoppas håller i sig. Texas är samma goa mysiga hund som vanligt. Det enda som är med honom är att han tigger och tar för sig lite för mycket. Igår tog jag honom på bar gärning med tungan i chipsskålen som stod på vardagsrumsbordet. Inte okej!
Idag fick jag även bekräftat att utnyttjanderättskontraktet på hundrastgården är påskrivet och klart. Vilket betyder att det numer är jag och Becca som sköter den. Som tack så har vi två timmar varje vardag som det är bokat i ena delen så vi får vara där själva. Vi har sagt att den som vill får boka gården igenom oss och utnyttja dessa tider om man vill ha ena halvan för sig själv utan att behöva bli störd eller riskera att bli bortkörd.

Nu ska jag bädda ner mig i soffan och titta lite på tv tror jag:-) natti

Det går verkligen inte bra nu!

Publicerad 2013-09-02 23:41:07 i Allmänt,

Har under helgen typ haft stopp i avloppet i köket. Vilket givetvis resulterade i att allt vatten gått upp i diskmaskinen så den gått i sönder. Jag har varit väldigt bortskämd med att ha diskmaskin så nu när den är trasig är jag lite ledsen i ögat:-(

Om

Min profilbild

Josse

Jag är en glad tjej som bor i Karlstad tillsammans med min ganska nyblivna man och våra hundar Texas och Tia. Här får ni läsa om mitt liv, mina hundar och livet i allmänhet.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela